Service Temperature Food Preserving este o tehnologie concepută pentru a conserva alimentele la temperatura la care sunt servite și consumate. Acest lucru înseamnă că poți găti alimentele, le poți păstra calde, fără congelare rapidă și regenerare, și le poți servi în câteva secunde, la orice oră din zi, fără a irosi timpul clienților tăi. 

Producătorul italian de utilaje alimentare UNOX scrie un nou capitol în istoria conservării alimentelor, pornind de la o întrebare intuitivă și argumentată: dacă bacteriile proliferează de la 4°C la 58°C, ce se întâmplă dacă vom conserva alimentele, timp de mai multe zile, la peste 58°C, mai degrabă decât la sub 4°C?

Pentru a găsi răspunsul, începând din 2010, UNOX implică Departamentul de Fizica Materialelor de la Universitatea din Parma în eforturile sale de cercetare asupra unui nou capitol în istoria culinară: revoluția căldurii.

În 2014, intuiția UNOX devine o certitudine științifică cunoscută sub numele de Service Temperature Food Preserving: alimentele pot fi conservate pentru perioade lungi de timp la temperaturi de peste 58°C, fără a compromite gustul și aroma, prin controlul precis și combinat al temperaturii, umidității și al oxigenului care intră în contact cu mâncarea.

Metoda din spatele acestei idei a devenit un brevet și o tehnologie folosită în utilajele EVEREO. Echipamentele care poartă acest nume pot fi considerate ”frigidere calde” care păstrează preparatele la temperatura de servire pe parcursul mai multor zile și chiar săptămâni.

EVEREO lucrează întotdeauna în siguranță, în afara zonei periculoase în care bacteriile proliferează, având două opțiuni la care temperatura poate fi setată: 63°C și 70°C.

EVEREO este singurul tip de echipament care folosește tehnologia patentată Service Temperature Food Preserving pentru a păstra alimentele folosind un control extrem de exact al temperaturii și atmosferei în combinație cu cele mai moderne tehnologii de izolare care previn pierderea căldurii.

Aceasta înseamnă că de acum înainte, alimentele preparate pot fi păstrate perioade îndelungate la cald, fără congelare rapidă și regenerare, și pot fi servite în orice moment, reducând la zero timpul de așteptare al clientului.

Service Temperature Food Preserving scurtează timpul necesar pentru ca preparatele să ajungă din bucătărie, la clienți și oferă avantaje semnificative în termeni de calitate a gustului, dar și economie de energie. În plus, această tehnologie rezolvă concomitent cele 3 mari provocări ale conservării alimentelor: siguranța alimentară, textura și gustul.

Mai multe detalii despre prețuri și achiziția unui echipament EVEREO sunt disponibile aici.