Renumitul maestru patiser Mauro Morandin a venit în România pentru a susține un workshop dedicat unuia dintre cele mai iubite produse italienești: panettone.

Chef Mauro Morandin a prezentat tehnica de coacere perfectă a acestui produs dospit natural într-o demonstrație de aproape trei ore care a avut loc marți, 12 noiembrie 2019, în amfiteatrul Centrului de gastronomie BILANCIA din Corbeanca. Maestrul patiser italian a prezentat importanța alegerii ingredientelor, tehnica de obținere a unui aluat de calitate și pașii necesari pentru o coacere perfectă.

La workshop au fost prezenți peste 80 de specialiști și proprietari de afaceri din domeniul patiseriei, interesați să afle tehnicile tradiționale italienești de la cel mai titrat reprezentant al patiseriei din această țară.

Faceți cunoștință cu Chef Mauro Morandin

Mauro Morandin a crescut într-o familie de brutari din localitatea Saint Vincent din Valea Aosta și și-a aprofundat cunoștințele în tehnica ciocolatei sub îndrumarea maestrului Guido Belissima. El s-a specializat în arta cofetăriei și în tehnica fructelor confiate, în special.

În 2011 și 2017, Mauro Morandin a primit Premiul Gambero Rosso pentru renumitul său panettone și premiul ”Cel mai bun panettone tradițional” acordat în cadrul evenimentului Una Mole di Panettoni, în 2014. Printre proiectele importante în care este implicat maestrul patiser italian se numără și colaborarea cu BHV Marais, un nou concept store dezvoltat de Galeriile Lafayette, care prezintă în întreaga lume cele mai renumite produse Made in Italy.

Astăzi, Mauro Morandin, considerat unul dintre cei mai reprezentanți specialiști în arta producerii tradiționalului panettone dospit natural, colaborează cu MorettiLAB pentru a împărtăși din vasta sa experiență în domeniul produselor de patiserie dospite.

În workshop-urile pe care le susține, maestrul patiser Italian folosește cuptoarele Moretti Forni serie S și serie F a căror tehnologie a fost îmbunătățită datorita sfaturilor sale.

“Panettone” Cooking Show face parte din serie de evenimente tematice organizate de BILANCIA cu scopul de a prezenta cele mai noi tehnologii și bune practici în domeniul gastronomiei, cofetăriei, patiseriei și brutăriei. Programul evenimentelor viitoare este disponibil la link-ul următor.