AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(2 voturi)

Competiţia Metro Chef, în căutarea celor mai buni bucătari profesionişti

metrochef1

Concursul de artă culinară Metro Chef 2011, care se desfăşoară în 7 oraşe din România, ajunge în luna august la Braşov (în perioada 11-12 august), unde cei mai buni bucătari profesionişti din regiune vor concura pentru a-şi demonstra măiestria în ale gastronomiei, în faţa unui juriu specializat, dar şi pentru a se califica în Finala care se va organiza în luna noiembrie a acestui an la Bucureşti.

trofeuEvenimentul presupune demonstraţii de artă culinară ale clienţilor METRO, care concurează în echipe formate dintr-un bucătar şef şi un ajutor de bucătar (angajaţi ai aceluiaşi restaurant), pentru crearea unui meniu complet, prin care sunt evidenţiate talentul şi pregătirea clienţilor METRO Cash&Carry România în domeniul gastronomiei.
Până în prezent s-au desfăşurat 4 etape regionale, în Bucureşti (28-29 aprilie 2011), Iaşi (2-3 iunie 2011), Craiova (16-17 iunie) şi Constanţa (14-15 iulie). Restaurantele câştigătoare la cele 4 etape regionale desfăşurate până în prezent sunt: La Cantine de Nicolai şi Trattoria Diamond din Bucureşti, la Taverna Popas Pinul din Bacău, la etapa Iaşi, restaurantul People’s din Craiova şi restaurantul Arena Regia din Năvodari, la etapa Constanţa.
Tematica, atât pentru competiţiile regionale cât şi pentru Finală, este constituită din realizarea unui meniu format din 2 preparate, cu specific naţional sau internaţional, respectând tendinţele gastronomiei moderne, la alegerea fiecărui Participant, pe baza coşului de produse pus la dispozitie de organizator, pentru 6 persoane (membrii juriului).

 

metrobuc

Timpul de execuţie a meniului este de 120 minute. Pentru fiecare dintre cele două preparate ce fac parte din meniu, participanţii vor indica şi băutura recomandată la respectivele preparate. Jurizarea se face atât în timp preparării meniului cât şi după servirea preparatelor, la masa juriului. Criteriile după care se face jurizarea sunt: mise-en place şi curăţenia la locul de preparare, pregătire preofesională corectă, prezentare şi gust.

După etapa Braşov urmează etapele de la Timişoara, în perioada 1-2 septembrie 2011, şi Cluj, în perioada 15-16 septembrie 2011. Finala se va desfăşura în luna octombrie 2011, la Bucureşti.
competitionmetroMarele premiu al competiţiei constă în 2 burse pentru programul „Authentique French Cuisine” la Institutul Paul Bocuse din Franţa.
„METRO Cash & Carry România doreşte să promoveze valorile fundamentale din domeniul HoReCa, acelea de excelenţă şi competenţă. Suntem convinşi că ideea competiţiei METRO Chef se potriveşte perfect acestui obiectiv şi oferă aspiranţilor la poziţia de maestru bucătar posibilitatea de a-şi demonstra abilităţile în cadrul unei competiţii incitante, în faţa unui juriu experimentat”, a declarat Marc Carena, Director Management Clienţi METRO Cash&Carry România.

Sursa: Horeca.ro

sus

Galerie foto

img_2708
img_2708
angelopo50411_90
angelopo50411_90
img_6189
img_6189
unox_64
unox_64

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login