AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Primul concurs de cocktailuri de bere din România

beretestPrimul concurs de cocktailuri de bere din România, care s-a desfăşurat pe 24 iunie în Bucureşti, şi-a ales câştigătorii şi a subliniat importanţa introducerii de către localurile din România a cocktailurilor de bere, în meniurile lor. Concursul „BEERTENDERS AT WORK” a fost organizat cu ocazia lansării oficiale a “primei reviste de cultură a berii”, aşa cum se prezintă, BEERrocracy.

concursbere

Câştigătorul primei ediţii a concursului a fost Mihai Luca. La concurs au putut participa şi barmani profesionişti şi amatori. Mihai Luca, barman profesionist şi un obişnuit al competiţiilor din cadrul Barmaniadei, cel mai important concurs pentru barmani din România, a dominat întrecerea, juriul format din specialişti din industria berii şi HoReCa văzându-l câştigător la toate categoriile concursului – cocktail de bere internaţional, cocktail cu bere blondă – reţetă proprie, cocktail cu bere brună – reţetă proprie şi primul cocktail de bere românesc – reţetă originală.

locul1Cel mai bun cocktail din competiţie a fost considerat „Black&Black” pe bază de bere brună şi rom învechit, creaţia lui Mihai Luca. Primul cocktail de bere menit să surprindă spiritul românesc a fost „România Interbelică”, o creaţie tot a lui Mihai Luca, a cărui reţetă include palincă.

„Luca va reprezenta imaginea cocktailului de bere până la ediţia următoare a concursului, urmând să apară în revista noastră şi la evenimentele organizate de aceasta pentru popularizarea cocktailului de bere în rândul publicului românesc şi introducerea de astfel de mix-uri în meniul a cât mai multe localuri bucureştene”, se arată în comunicatul emis de BEERocracy.

Juriul competiţiei a fost prezidat de Monica Mândruţiu, maistru-berar-şef la Ursus Breweries şi a mai inclus pe Joachim Reuling, degustător profesionist şi membru în juriul a reputate concursuri internaţionale, sau cunoscutul MAKE (Marjan Kukeneshoski), câştigător în mai multe rânduri al titlului de Barmanul Anului în România.

Monica Mândruţiu a declarat că a apreciat nivelul tehnic al concurenţilor care s-au comportat excelent având în vedere că acest tip de cocktailuri este aproape necunoscut în România.


ROMÂNIA INTERBELICĂ
Primul cocktail de bere românesc

Compoziţie:

20 ml Palincă de prune
20 ml Lichior Amaretto
3 picături de Angostura Bitter
300 ml de Bere blondă

Mod de preparare:

Se amestecă primele 3 ingrediente într-un mixing glass cu linguriţa, se strecoară în pahar după care se toarnă berea peste. Se ornează cu coajă de portocală.

Sursa: Horeca.ro


sus

Galerie foto

japonezi_90
japonezi_90
angelopo50411_33
angelopo50411_33
japonezi_51
japonezi_51
angelopo50411_55
angelopo50411_55

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login