AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 a ajuns la Piteşti

pitestiCampionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 continuă în perioada 24-26 iunie la Piteşti, unde se va desfăşura Cupa Munteniei. Campionatul se desfăşoară pe etape, în toate regiunile ţării, prima etapă organizându-se anul acesta...

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 continuă în perioada 24-26 iunie la Piteşti, unde se va desfăşura Cupa Munteniei. Campionatul se desfăşoară pe etape, în toate regiunile ţării, prima etapă organizându-se anul acesta la Iaşi, în perioada 5-6 martie 2011, fiind urmată de Cupa Piteşti (weekendul acesta), Cupa Banatului -Timişoara (în perioada 1-3 iulie), Cupa Polus Center Cluj (9-11 septembrie) şi Cupa Bucureşti (21-23 octombrie).

afis_pitesti

Organizată de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, competiţia reprezintă singurul eveniment de acest profil din România certificat de World Association of Chefs Societies.
“Apărut pe fondul unui vid în zona artei culinare, Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber îşi propune să aducă la Piteşti conceptul de „bucătărie-cultură”, adunând în acelaşi context echipe din regiunea Munteniei, de pe teritoriul României, din Albania, Republica Moldova, Italia, Israel, Palestina, Iordania, Siria şi Cipru”.
Competitia se adresează atât profesioniştilor, cat si amatorilor, sistemul de înscriere este organizat pe două grupe: Profesionişti şi Amatori. Fiecare grupă este jurizată separat de către o comisie internaţională.
Festivitatea de deschidere a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va avea loc vineri, 24 iunie, la ora 15:00. Începând cu ora 16:00, Federaţia Somelierilor din România va susţine o degustare de vinuri prin Sergiu Nedelea, preşedintele FSR. Gazda evenimentului va fi maestrul Antonio Passarelli, iar invitatul special cheful britanic Burc Tuncel.
Sâmbătă, la ora 12.00, se dă startul Competiţiei de Artă Culinară, care se va încheia abia la 14.30. Tot sâmbătă se va stabili un record gastronomic internaţional “Cea mai Mare Tocană de Pui Muscelean”, iar începând cu ora 19.00 se va organiza un concurs pentru public – “Dezosat pui viteză”.
Tot sâmbătă, maestrul Antonio Passareli va susţine un show gastronomic începând cu ora 19.00, iar la ora 21.00, se va desfăşura Parada Somelierilor, coordonată de Sergiu Nedelea, preşedintele Federaţiei Somelierilor din România.
Ultima zi a competiţiei vine cu multe showuri gastronomice, două concursuri pentru public: Gospodina de Aur şi Peţitorul de Aur. La ora 11.00 se dă startul competiţiei de Gătit în Aer Liber, urmată de jurizarea echipelor de concurenţi (începând cu ora 14.00). Evenimentul se va încheia duminică la ora 21.30 printr-o Gală de Decernare a Premiilor.

Sursa: Horeca.ro


sus

Galerie foto

img_1410
img_1410
img_6112
img_6112
japonezi_77
japonezi_77
img_4501
img_4501

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login