AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Euro-chantier-ul EURISTO la final

Aroma - Centru de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară a găzduit, în perioada 26 octombrie-6 noiembrie 2009, cel de-al 29-lea şantier european (Euro-chantier) EURISTO pentru tineri din grupa de vârstă 17-18 ani.

Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru proiecte europene socio-umane de pe lângă Academia Română, împreună cu parteneri din Franţa şi Italia, şi a beneficiat de sprijinul Comisiei Europene - prin Programul Leonardo da Vinci şi cu aportul Federaţiei Bucătarilor din România.

Pe parcursul a două săptămâni, cele 6 echipe mixte au lucrat, încercând să combine tradiţiile culinare ale celor trei ţări.

Meniul European ales este compus din:

aperitiv surpriză europeană, un ou de prepeliţă fiert în vin roşu, alături de ratatouille din vinete, roşii, dovlecei şi ceapă, preparat în ulei de măsline, înconjurat de o felie de jambon italienesc crud, peste care s-a turnat un sos cocktail.
Pui a la supreme - un filé de piept de pui cu sos suprem, însoţit de un « mille feuille » din cartofi şi ardei şi de două chifteluţe din ciuperci acoperite cu susan.

Desertul – l'euro tarte – tarta din cremă de mascarpone, coacăze şi jeleu.

Realizarea acestei întâlniri transnaţionale le-a permis tinerilor să lucreze în echipă, modalitate practică de a-şi însuşi valorile europene, ca de exemplu: înţelegerea şi respectarea celuilalt, toleranţa, exersarea dialogului intercultural, etc. Evenimentul a fost o reuşită sub toate aspectele, atingându-şi obiectivele pentru care a fost proiectat.

Mai multe din această categorie: Bucătarul de Aur al Bucureştiului »
sus

Galerie foto

japonezi_44
japonezi_44
img_1582
img_1582
img_4461
img_4461
img_1681
img_1681

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login