Eroare
Acordă o notă articolului
(1 Vot)

Cursuri de calificare patiser

Patiserul prepară în laborator sau în unitătile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializării.


 

După ce receptionează (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depozitează si le conservă până la introducerea în fabricatie. Apoi sortează, curătă, cerne si dozează materiile prime, după care urmează prepararea aluaturilor, cremelor si compozitiilor; după această etapă, se trece la modelarea si coacerea preparatelor (foetaje), umplerea si asamblarea produselor de patiserie. Ultima parte a muncii patiserului constă în finisarea produselor, glasarea si decorarea lor.

 

Utilizează dispozitive de încălzire si coacere (cuptoare, etuve, boilere) masini de preparat si fabricat (malaxoare, laminor, dozatoare automate), echipamente frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, dulapuri si camere frigorifice) si alte ustensile cum ar fi: forme pentru decor, trusă de sprituit, diverse vase, site, unelte, dulapuri, cântare, cazane, tăvi etc.

 

sus