AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Stiri

Stiri Aroma CenterAROMA Center

Federatia Bucatarilor din Romania

Publicat în Stiri

alimenteitalia2

 

Italia este al 6-lea furnizor de produse agroalimentare pentru România, după Ungaria, Germania, Bulgaria, Polonia și Olanda, de la care aceasta achiziționează cu precădere carne, produse de morărit, brânzeturi, zahăr, uleiuri și grăsimi (conform datelor înregistrate în primele 9 luni ale anului trecut).

Publicat în Stiri

Suedezul Tommy Myllymäki a câștigat competiția Bocuse d’Or Europe 2014, care a avut loc în perioada 7-8 mai în Suedia.

castigatorbocusedor2014În inima capitalei suedeze, Tommy Myllymäki, a făcut diferența printre alți 19 participanți, după 5 ore și jumătate de o uluitoare competiție. El a câștigat în fața unui public de susținători printre care s-a aflat și Principele Carl Philip al Suediei. Suedezul s-a remarcat printr-o incredibilă măiestrie în prepararea produselor impuse în concurs, se arată într-un comunicat.

Publicat în Stiri

restaurantnoma2014Restaurantul Noma din Copenhaga a fost votat pentru a patra oară “Cel mai bun restaurant din lume”, surclasând restaurantul spaniol El Celler de Can Roca, care s-a situat anul trecut pe locul 1 în topul celor mai bune restaurante din întreaga lume. Restaurantul Noma a câștigat anterior de 3 ori consecutiv acest titlu, în anii 2010, 2011 și 2012.

Publicat în Stiri

mancarechina

 

Românii și-au rafinat gusturile și preferințele gastronomice, felurile de mâncare exotice, preponderent orientale, fiind tot mai comandate. Potrivit foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, bucătăria chinezească, libaneză și turcească înregistrează cele mai multe comenzi în București, Cluj și Timișoara, zonele acoperite de platformă.

Publicat în Stiri

Pe 27 mai a.c. a avut loc primul Masterclass de Vinuri Grecești, organizat de către Greka Terra, principalul importator de vinuri grecești de top și alte delicatese grecești în România și domnul Avram Laurențiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România. Evenimentul a avut loc Tasting Room By Ethic Wine (Floreasca, București).

 

Publicat în Stiri

federatiasomelierilordinromania 

 

Organizația Somelierilor din România 2011 a anunțat în cadrul unui comunicat de presă ca începând cu luna martie se va afilia la Federația Somelierilor din România.

Publicat în Stiri

congrestraditiiculinareromania 

 

Bucătari din 36 de țări din diferite colțuri ale lumii au participat în perioada 13-16 martie a.c. la primul Congres Internațional al Tradițiilor Culinare, care a transformat Bucureștiul pentru 4 zile în capitala gastronomiei mondiale.

Publicat în Stiri

restaurante

Deși numărul restaurantelor care oferă opțiuni sănătoase în meniuri a crescut precum și a celor care oferă clienților informații referitoare la calorii sau alte informații nutriționale, la sfârșitul zilei, consumatorii percep masa în oraș ca pe un răsfăț, ca pe o desfătare, relevă un studiu recent efectuat de compania americană NPD Group.

Publicat în Stiri

bucatari

ManpowerGroup Romania a anunţat la începutul lunii iulie rezultatele celui de-al şaselea Studiu privind Deficitul de Talente. 54% dintre angajatorii din România întâmpină dificultăţi în a găsi personal cu abilităţile potrivite. Bucătarii ocupă locul 10 în topul celor mai dificil de acoperit poziții din România, în timp ce posturile vacante pentru Ingineri şi Muncitori calificaţi sunt cele mai dificil de acoperit pentru al şaselea an consecutiv.

Publicat în Stiri

calificarereceptieHotelurile sunt obligate de la jumătatea lunii iunie ca toţi angajaţii din bucătărie, restaurante, baruri şi recepţie să fie calificaţi, iar minim 50% dintre agenţii de turism din agenţii trebuie să aibă atestat în domeniu, a declarat agenției Mediafax Răzvan Filipescu, preşedintele ANT.

Publicat în Stiri

cursuribucatari

Federația Bucătarilor din România a organizat în perioada 14 ianuarie - 21 februarie 2013 un curs de inițiere în arta culinară pentru 20 de cursanți din 5 aşezăminte monahale ale Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cursul de inițiere în arta culinară a fost organizat în cadrul unui parteneriat între Arhiepiscopia Bucureştilor, SC Bilancia Exim SRL, Centrul de excelenţă în gastronomie şi tehnologie alimentară Aroma şi Federaţia Bucătarilor din România.

 

Publicat în Stiri

castigatorbocusedor2013

Franţa a câştigat aurul la Marea Finală Bocuse d’Or 2013, care s-a încheiat aseară la Lyon. Cheful francez Thibaut Ruggeri a obţinut râvnitul trofeu Bocuse’Or şi suma de 20.000 de euro, după ani întregi în care s-a antrenat pentru “Olimpiada bucătăriei internaţionale”, aşa cum este recunoscută competiţia la nivel internaţional. Franţa a fost urmată pe podium de Danemarca, care sub bagheta chefului Jeppe Foldager a câştigat medalia de argint, şi de Japonia, care a câştigat medalia de bronz prin Noriyuki Hamada.

 

Publicat în Stiri

iontoma

La invitaţia Confederaţiei Naţionale a Traiteur-ilor şi Charcutier-ilor (CNTC) din Franţa, o echipă de profesionişti români formată din Ion Toma - chef, Gabriela Pascaru - cofetar, Niculae Nejloveanu - juriu şi Gabriela Berechet - antrenor, a participat în perioada 25-26 ianuarie la cea de a treia ediţie a Cupei Internationale de Catering, care a avut loc în cadrul SIRHA, potrivit unui comunicat emis de preşedintele Federaţiei Bucătarilor din România, Gabriela Berechet.

 

Publicat în Stiri

tendinterestaurante

Firma specializată în consultanţă şi research în domeniul foodservice, Technomic a publicat lista trendurilor pentru 2013. Aceste predicţii se bazează pe numeroasele vizite făcute în localuri, evaluându-se astfel scena restauraţiei din oraşele din Statele Unite, dar şi interviuri şi sondaje efectuate în rândul operatorilor, Chefilor şi consumatorilor. Toate datele obţinute fiind prelucrate calitativ cu ajutorul Technomic's Digital Resource Library şi cantitativ cu MenuMonitor database.

Publicat în Stiri

meniurifestive1

De Sărbători, voia bună, optimismul şi apropierea celor dragi sunt ingredientele care fac din orice petrecere, una perfectă pentru oaspeţii care vă calcă pragul. Meniul trebuie să fie la fel de special şi să îi încânte pe cei prezenţi. Ce trebuie să urmăriţi pentru a fi sigur de o petrecere reuşită? Iată ce recomandă Robert Voicu şi Paul Pandele, bucătari Unilever Food Solutions:

Publicat în Stiri

bucataraur

Semifinala concursului Bucătarul de Aur al Bucureştiului care s-a desfăşurat marţi, 4 decembrie, la centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie AROMA, a reunit şase echipe de bucătari de la Restaurantul Noblesse, Hotel Ibis Nord, Restaurant Casa Doina, Restaurant Casa Mediterana, Grand Hotel Continental şi Buffalo Steak House.

Publicat în Stiri

logo buc

“Gastronomie romaneasca moderna – Regandim traditia!”

 

SECTIUNEA 1.


FBR – Federatia Bucatarilor din Romania, cu sediul social in Ilfov, Comuna Corbeanca, Sat Petresti, strada Balantei nr. 14, inregistrata la Registrul Unic al Asociatiilor si Fundatiilor, Grefa Tribunalului Bucuresti, CIF RO 21901620, Cont IBAN RO02 BRMA 0730 0201 7830 0000 deschis la Banca Romaneasca – Sucursala Mosilor.

 

Publicat în Stiri

antrenament

Federaţia Bucătarilor din România organizează în perioada 19-20 iulie primul antrenament al bucătarilor români care vor participa la Olimpiada de Gastronomie IKA 2012 din această toamnă (6-9 octombrie, Erfurt, Germania). Antrenamentul se desfăşoară la Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară - AROMA.

Publicat în Stiri

cook3Restaurantul Loft şi restaurantul din incinta hotelului Novotel sunt cei 2 câştigători ai primei etape regionale a competiţiei culinare Metro Chef care a avut loc în perioada 9-10 martie 2012.

Publicat în Stiri

centrubere

În data de 7 martie a fost inaugurat “Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie”, singura instituţie din România specializată în cercetarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman.

Publicat în Stiri

Cafe0

Pe 1 martie, Young Professionals Club a lansat prima cafenea non-profit din România – YPC Café – spațiul de dezvoltare personală și profesională.

Publicat în Stiri

GW

Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine îşi redeschide porţile pentru profesioniştii din industria ospitalităţii dar şi pentru iubitorii de vin, pe 30 martie, la World Trade Plaza, Hotel Pullman Bucureşti. Peste 30 de producători din România şi din ţările vecine îşi vor etala vinurile premium în faţa vizitatorilor care caută şi apreciază vinurile de calitate.

Publicat în Stiri

Gala_Site

Vineri 24 februarie 2012 a avut loc la restaurantul The Harbour din Capitală, Gala bloggerilor culinari, BLOGourmet 2011, eveniment la care au participat unii dintre cei mai importanţi bloggeri de food ai momentului. Seara galei s-a dovedit un prilej pentru bloggerii culinari să se cunoască personal şi să socializeze, majoritatea interacţionând doar prin intermediul Facebook-ului.

 

Publicat în Stiri

alimente

Biroul pentru Agricultură al Ambasadei SUA la Bucureşti a lansat un sistem online conceput pentru a înlesni găsirea furnizorilor americani de produse alimentare. Astfel, cei care au nevoie în afacerea lor de produse alimentare americane (fie că e vorba de un restaurant, de fast-food, de cafenele ş.a), pot trimite gratuit prin intermediul acestui sistem orice solicitare de produse alimentare/agricole către furnizorii americani de profil.

 

Publicat în Stiri

pro3

Aproximativ 1000 de manageri de restaurante, hoteluri, pensiuni şi cafenele, dar şi oficialităţi şi reprezentanţi ai mass-mediei sunt aşteptaţi în prima zi a Festivalului PROVINO – Festivalul de Vin, Artă şi Gastronomie, care se va desfăşura în perioada 15-18 martie la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat de presă emis de organizatori, prima zi a Festivalului va fi o zi cu circuit închis, dedicată exclusiv HoReCa-rilor din zona de Nord-Vest a României.

 

Publicat în Stiri

Gala2

Restaurantul The Harbour a lansat bloggerilor culinari o provocare: va premia cele mai bune articole culinare, cel mai bun blogger retetar, cel mai bun blog de nisa, cele mai bune fotografii de preparate şi recenzii, votate de public şi de un juriu de specialitate.
Votează-ţi favoritii în perioada 1-18 februarie 2012! Cititorii şi susţinătorii bloggerilor înscrisi în Gala pot vota public preferinţele lor.

Publicat în Stiri

menu2

Sectorul restaurantelor din Bucureşti a bifat o premieră la sfârşitul săptămânii trecute. În prezenţa lui Charles Montignac, aflat pentru prima oară în România (fiului inventatorului Dietei Montignac - Michel Montignac) a fost inaugurat singurul restaurant operaţional din lume al cărui meniu este certificat de familia Montignac pentru conformitate cu metoda omonimă.

Publicat în Stiri

Waiters0Waiters împreună cu restaurantul Ginger vor organiza în data de 16 ianuarie 2012 duelul gastronomic “King of plate” al cărui protegonişti vor fi Chef David Contant şi Chef Răzvan Alexandru.

Publicat în Stiri

blogormet0

Restaurantul The Harbour lansează bloggerilor culinari o provocare: va premia cele mai bune articole culinare, cel mai bun blogger reţetar, cel mai bun blog de nişă, cele mai bune fotografii de preparate şi  cele mai bune recenzii, votate de public şi de un juriu de specialitate.

Publicat în Stiri

BA2011-trofeuÎn seara zilei de 14 decembrie, în cadrul celei de a treia ediţii a competiţiei „Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2011 – Regândim Tradiţia”, Eugen Grosu, bucătar şef la restaurantul Casa Doina a obţinut premiul I şi trofeul concursului gastronomic. Ajutat ca şi în semifinală de Andrei Asandei, Eugen Grosu a impresionat juriul atât prin meniul pregătit pentru seara finalei, cât şi prin buna asociere a vinurilor cu preparatele culinare.

Publicat în Stiri

restaurante0Şi în acest an vă oferim în exclusivitate, datorită parteneriatului dintre revista Horeca România şi Tradeads Intercative, studiul intitulat  „Românii şi restaurantele în 2011”. Realizat pe un eşantion de 1.200 de respondenţi, utilizatori de internet cu vârsta peste 18 ani, studiul răspunde la întrebările legate de preferinţele românilor şi factorii care determină alegerea unui restaurant.

Publicat în Stiri

BA0-2011În data de 15 noiembrie a avut loc Semifinala concursului “Bucătarul de Aur al Bucureştiului” în cadrul Centrului de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară AROMA, singurul spaţiu adecvat pentru desfăşurarea unei competiţii de această anvergură.

Publicat în Stiri

Compania de Investitii pentru Turism  si Federatia Bucatarilor din Romania, in parteneriat cu Bilancia si Ramada Bucharest Parc organizeaza cea de-a treia editie a concursului de arta culinara „Bucatarul de Aur al Bucurestiului-Gastronomie Romaneasca Moderna- Regandim Traditia!”.

Publicat în Stiri

Federaţia Bucătarilor din România continuă proiectele sale de îmbunătăţire a serviciilor în Turism prin derularea unui nou proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Publicat în Stiri

bucCampionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 ajunge pe 9 septembrie la Cluj, după 3 oraşe în care competiţia culinară a reunit atât bucătari profesionişti cât şi amatori pentru a promova conceptul de “bucătărie cultură” în rândul românilor. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Euro-Est Alternativ (A.C.E.E.A) şi este singura Competiţie Gastronomică Continentală din România certificată de Worls Association of Chefs Societies (WACS). În Bucureşti, Campionatul va ajunge abia pe 21 octombrie.

Publicat în Stiri

chef2În premieră în România se va organiza faimoasa competiţie culinară MasterChef, unde oameni pasionaţi de arta culinară, simpli amatori vor concura pentru titlul de Master Chef al României. Formatul internaţional este adus în ţara noastră de Pro TV şi se anunţă a fi cel mai spectaculos show culinar făcut vreodată în România.

Publicat în Stiri

fiibucatarPrezentat ca singurul restaurant din România unde clienţii devin proprii bucătari, noul restaurant Style Roaster Spot din Bucureşti a adus în ţara noastră un concept inovativ, unde fiecare oaspete îşi poate prepara singur masa, pe baza unor ingrediente puse la dispoziţie de restaurant. „Bună ziua, ce aţi vrea să vă gătiţi azi?” Aceasta e întrebarea cu care sunt întâmpinaţi oaspeţii restaurantului de tip self-service de pe strada Mântuleasa din Capitală.

Publicat în Stiri

not1Pot fi bucătăriile restaurantelor sustenabile? Cum pot fi reduse deşeurile alimentare din sectorul restauraţiei? Răspunsul la aceste întrebări îl oferă al doilea Raport Global privind Meniurile lansat recent de Unilever Food Solutions. Studiul „Bucătării sustenabile: Reducerea deşeurilor alimentare” atrage atentia asupra modului în care este gestionată problema resturilor alimentare din restaurante, cât şi asupra soluţiilor aflate la îndemâna reprezentanţilor industriei alimentare.

 

Publicat în Stiri

tva2Ministrul Turismului, Elena Udrea a declarat că în Guvern se poartă discuţii pentru reducerea TVA pentru alimentaţia din turism la 9%, de la 24% cât este în prezent.
Potrivit ministrului, Guvernul ia în calcul micşorarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) în ceea ce priveşte alimentaţia în turism pentru a veni în sprijinul investitorilor.

 

Publicat în Stiri

cvBucătăria „Creative Experience” este un concept nou care se lansează în luna august în Bucureşti, un spaţiu atipic care îmbină gătitul cu socializarea şi care pune la dispoziţia doritorilor 4 ateliere, în funcţie de nevoile şi dorinţele fiecăruia...

Publicat în Stiri

bucatariuniBucătarii Unilever Food Solutions din 74 de ţări, printre care şi România, transmit o serie de sfaturi consumatorilor şi clienţilor restaurantelor din România, dar şi românilor care vor să mănânce sănătos şi să gătească sănătos acasă, totul în urma unor studii realizate de companie în România, care relevă faptul că românii sunt tot mai interesaţi de ceea ce conţine mâncarea la restaurant.

 

Publicat în Stiri

metrochef1

Concursul de artă culinară Metro Chef 2011, care se desfăşoară în 7 oraşe din România, ajunge în luna august la Braşov (în perioada 11-12 august), unde cei mai buni bucătari profesionişti din regiune vor concura pentru a-şi demonstra măiestria în ale gastronomiei, în faţa unui juriu specializat, dar şi pentru a se califica în Finala care se va organiza în luna noiembrie a acestui an la Bucureşti.

Publicat în Stiri

calificare

Angajaţii din unităţile de alimentaţie publică din zona Bucureşti-Ilfov sunt invitaţi să se înscrie la cursurile de calificare profesională gratuite pentru ocupaţiile brutar, cofetar-patiser şi ospătar, finanţate din fonduri UE, care se vor desfăşura începând cu luna septembrie, în cadrul proiectului “Cursurile de calificare – primul pas spre succes”.

Publicat în Stiri

Începând cu data de 27 iunie 2011 AROMA - Centru de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară are un nou director în persoana doamnei Mădălina Dorobanţu.

 

Publicat în Stiri

beretestPrimul concurs de cocktailuri de bere din România, care s-a desfăşurat pe 24 iunie în Bucureşti, şi-a ales câştigătorii şi a subliniat importanţa introducerii de către localurile din România a cocktailurilor de bere, în meniurile lor. Concursul „BEERTENDERS AT WORK” a fost organizat cu ocazia lansării oficiale a “primei reviste de cultură a berii”, aşa cum se prezintă, BEERrocracy.

Publicat în Stiri

ospitalitaCamera de Comerţ Italiană pentru România a premiat 12 restaurante italiene din Bucureşti cu plachete din alamă ce reprezintă certificarea mărcii “Ospitalità Italiana - Ristoranti Italiani nel Mondo”, o iniţiativă care se adresează tuturor restaurantelor italiene din străinătate ce asigură respectarea standardelor de calitate a ospitalităţii italiene.

Publicat în Stiri

scae_woc_maastricht2011_hr-180x130La începutul lunii iunie, World Barista Championship 2011 a fost organizat pentru prima oară într-o ţară producătoare de cafea – Columbia. Concursul a avut loc în cadrul celei de a patra expoziţii naţionale pentru domeniul horeca, gazdele fiind Federaţia Columbiană de Cafea şi Asociaţia de Cafea de Specialitate din Columbia.

Publicat în Stiri

festAsociaţia Salvează Dunărea şi Delta organizează pe 1 iulie 2011 a treia ediţie a Festivalului Gastronomic şi Eco-cultural “D’ale Gurii Dunării”, la Sulina, primul festival gastonomic dedicat bucătăriei deltaice. Scopul acestui festival-concurs...

Publicat în Stiri

proCel mai mare producător particular de vinuri din Italia, Zonin a pătruns pe piaţa românească cu vinul spumant Prosecco, care domină categoria spumantelor din întreaga lume. Prezent în peste 93 de ţări din întreaga lume, Prosecco...

Publicat în Stiri

pitestiCampionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 continuă în perioada 24-26 iunie la Piteşti, unde se va desfăşura Cupa Munteniei. Campionatul se desfăşoară pe etape, în toate regiunile ţării, prima etapă organizându-se anul acesta...

Publicat în Stiri

Wine-in-can1

Producătorul global de ambalaje din aluminiu pentru băuturile alcoolice şi răcoritoare, Rexam, a comandat un studiu dedicat consumatorilor britanci cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani pentru a afla opinia acestora despre vinurile la doză. Rezultatele au fost pozitive şi a fost confirmat trendul în creştere pentru vinurile îmbuteliate în diferite ambalaje.

Publicat în Stiri

feranadria

Compania PepsiCo, una dintre cele mai mari companii de food&beverage din lume, anunţă un parteneriat inedit cu Ferran Adrià, considerat “Cel mai Mare Bucătar al Lumii”. La baza colaborării stă dorinţa de a crea inovaţii culinare şi de a învăţa mai multe despre tendinţele culinare.

 

Publicat în Stiri

logoghidPrimul ghid gastronomic din România, “À la carte” a fost lansat pe 9 iunie, la hotelul Novotel din Capitală şi se încrie într-o politică de recunoaştere a profesiilor legate de gastronomie şi de transmitere a tehnicilor culinare. Fondatorii ghidului...

Publicat în Stiri

manuc2Celebra clădire Hanul lui Manuc din centrul Bucureştiului îşi redeschide curtea interioară unde nu mai puţin de 3 restaurante, fiecare cu alt specific, şi o cafenea îşi vor aştepta oaspeţii începând cu 15 iunie, potrivit restograf.ro.

 

Publicat în Stiri

Casa-caragiale

Cu investiţie de 300.000 de euro fosta casă a lui Ion Luca Caragiale, de pe strada ce poartă numele dramaturgului, a fost transformată într-un restaurant, care aminteşte de Bucureştiul de la începutul secolului XX. Restaurantul La Union a fost deschis la începutul lunii martie a acestui an şi a făcut deja senzaţie printre amatorii de inedit.

Publicat în Stiri

test2

Peste 100 de vinuri româneşti şi de import au primit distincţii din partea juraţilor celei de-a VIII-a ediţii a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti, manifestare desfăşurată în perioada 26-28 mai, la Aroma- Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară.

Publicat în Stiri

somelieriasiRestaurantul La Pergola din Iaşi este primul restaurant din România a cărui listă de vinuri este făcută sub îndrumarea şi cu expertiza Federaţiei Somelierilor din România. Sergiu Nedelea, preşedintele FSR ne-a declarat că federaţia oferă consultanţă restaurantelor din România şi speră ca din ce în ce mai multe restaurante să aibe liste de vinuri realizate corect atât pentru educarea personalului din restaurante cât şi pentru desfătarea oenogastronomică a consumatorilor.

Publicat în Stiri

TVA

TVA-ul trebuie redus şi la restaurante, aşa cum este la unităţile de cazare, pentru a stimula indirect consumul, a declarat preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Radu Enache, la prezentarea noii strategii FIHR. În acest sens, am intervievat operatori de restaurante şi i-am întrebat ce anume cred despre această iniţiativă şi cum le-a afectat creşterea TVA afacerile din sectorul restauraţiei.

 

Publicat în Stiri

vinuri0În perioada 26-28 mai în cadrul Aroma – Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară se desfăşoara  a opta ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti, "INTERNATIONAL  WINE CONTEST BUCHAREST 2011".

Publicat în Stiri

Wine-F-StoreWine.com.br, companie braziliană e-commerce, a deschis primul magazin de vinuri pe Facebook din lume, lansând astfel o nouă fază a operaţiunilor de e-commerce dedicate în special utilizatorilor reţelelor sociale.

Publicat în Stiri

aromaLuni 9 mai 2011, studenţii anului IV ai Facultăţii Ingineria Produselor Alimentare au efectuat o vizită de documentare la Centrul de Excelenţă, Gastronomie şi Tehnologie Alimentară situat în localitatea Corbeanca, judeţul Ilfov. În cadrul vizitei studenţii au putut vedea ultimele tehnologii din domeniul industriei alimentare şi a restauraţiei.

Publicat în Stiri

modernist_cuisineRecent a fost lansat gastro-tomul, Modernist Cuisine, care prezintă tehnici de gătit inovatoare, de ultimă oră, a reţetelor unor chefi celebri precum Heston Blumenthal şi Ferran Adria.

Publicat în Stiri

Chef-Metro1 Începând din data de 28 aprilie Metro Cash&Carry organizează Competiţia Regională a bucătarilor care se va desfăşura în şapte oraşe din România, respectiv: Bucureşti, Braşov, Iaşi, Craiova, Constanţa, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Publicat în Stiri

simpozion 1

Pentru prima dată în istoria relaţiilor româno-japoneze, reprezentanţii somelierilor din Japonia s-au întâlnit cu somelierii români, în cadrul unui amplu eveniment organizat la Centrul de Excelenţă in Gastronomie şi Tehnologie Alimentară - AROMA.


Publicat în Stiri

vin si struguriFederaţia Somelierilor din România organizează în data de 13 aprilie 2011, la sediul centrului AROMA un simpozion prilejuit de vizita somelierilor japonezi în România. Printre oaspeţi se numără nume mari ale somelăriei japoneze, şi anume preşedintele Asociaţiei Somelierilor din Japonia- Oka Masaharu, campionul naţional al somelierilor din Japonia - Horiuchi Tashiao şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Afaceri Româno-Japoneze (JRBA): preşedintele JRBA – Iwaki Norihiko şi dl. Daniel Bereş.

Publicat în Stiri

5 angelopo mica

Astăzi în cadrul Centrului Aroma s-a desfăşurat seminarul gastronomic organizat de Bilancia în parteneriat cu producătorul italian de echipamente pentru bucătăriile profesionale, Angelo Po.

Publicat în Stiri

Institutul Italian de Comerţ Exterior (I.C.E.) în colaborare cu Ente Fiera Verona, organizează, în cadrul programului de promovare a schimburilor comerciale între Italia şi România, o misiune de jurnalişti, care vor participa alături de ziarişti din alte 11 ţări din întreaga lume, la cea de-a 19-a ediţie a Concursului Oenologic Internaţional care se va desfăşura la Verona, în perioada 28 martie - 1 aprilie 2011.

Publicat în Stiri

poza mica AROMAReprezentanţii companiei UNOX au revenit în România şi au susţinut un seminar cu tema patiserie, în cadrul AROMA - Centru de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară. Evenimentul a avut loc pe 16 martie, şi a fost organizat de compania Bilancia, furnizor autorizat al cuptoarelor UNOX în România.

Publicat în Stiri

goodwine vinTârgul Internaţional de Vinuri GoodWine care s-a desfăşurat în perioada 11-13 martie la Bucureşti, a atras aproximativ 3500 de vizitatori. Ajuns la a cincea ediţie, târgul s-a bucurat de o participare consistentă: 35 de producători de vin, importatori, distribuitori şi companii din domenii conexe. Participare activă la Goodwine au avut şi somelierii, care prin intervenţiile de specialitate avute în timpul show-urilor gastronomice, au facilitat simbioza între vinuri şi produsele culinare.

Publicat în Stiri

evolutie vin

Producţia de vin a scăzut în România cu 26% în anul 2010, faţă de 2009, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Datele au fost făcute publice în cadrul Târgului Internaţional de Vinuri GoodWine, care s-a desfăşurat weekendul acesta la Bucureşti. Astfel, dacă în 2009 s-au produs 6702 hl de vin, în 2010 producţia a scăzut la 4957 hl de vin.

 

Publicat în Stiri

Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine şi-a deschis astăzi porţile la hotelul Pullman din Capitală, atât pentru specialiştii din domeniu cât şi pentru iubitorii de vin, şi aduce numeroase noutăţi: peste 50 de vinuri lansate în premieră, show-uri gastronomice, asocieri inedite de vinuri cu preparate culinare şi, nu în ultimul rând, multă lume bună din industria vinului. S-au anunţat de asemenea lansări de vinuri special pentru segmentul horeca şi intenţia organizării pe viitor a unui târg special pentru industria ospitalităţii.

Publicat în Stiri

In perioada 10-23 martie Real Hypermarket desfasura o ampla campanie de promovare a produselor italiene. Peste 200 de produse noi, provenind de la furnizori din toata Italia sunt oferite in cele 25 de magazine ale retelei din Romania. Sunt produse de calitate, provenind de la firme care au deja un nume pe piata internationala si care incearca acum sa intre in tara noastra.

Publicat în Stiri

fsr micCorcova, Roy & Dâmboviceanu şi Federaţia Somelierilor din România  vor participa la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, desfăşurat în perioada 9-13 martie 2011, şi vor reprezenta vinul românesc, ca subexpozanţi în cadrul standului României.

Publicat în Stiri

sothebys-HK-2011O selecţie de vinuri din colecţia Lordului Andrew Lloyd Webber s-a vândut pentru 4,1 milioane euro la Sotheby’s China, pe 22 ianuarie 2011. Webber a strâns o avere remarcabilă în urma musical-urilor Cats şi Fantoma de la Operă. Acum, în conturile sale au intrat 4,1 milioane de euro, odată cu vânzarea unor sticle alese din vasta sa colecţie de vinuri.

Publicat în Stiri

Federaţia Somelierilor din România în colaborare cu Asociaţia de Afaceri Româno-Japoneză organizează în perioada 10 - 17 aprilie 2011 vizita preşedintelui Asociaţiei Somelierilor din Japonia (JSA), dl. OKA Masaharu şi a Campionului Naţional al Somelierilor din Japonia, dl. HORIUCHI Toshiao.

Publicat în Stiri

Vinuri in premiera la Bucuresti

Dupa ce primul eveniment a fost considerat un succes, „Zilele Vinul.Ro” continua prin editia a II-a, in 26-27 februarie 2011, intre orele 12.00 – 19.00, cu doua zile de targ cu vinuri de excelenta, ciocolata si expozitie de pictura Anne Nebert – la restaurantul Margo Lounge (str Lipscani, nr 29-33).

Publicat în Stiri

Incepand cu 2011, somelierii japonezi, membri ai Asociatiei Japoneze a Somelierilor, vor putea studia si despre vinul romanesc, un capitol al unicului manual dedicat somelierilor din aceasta tara fiind consacrat Romaniei, se specifica intr-un comunicat de presa dat de reprezentantii Asociatiei de Afaceri Romano-Japoneze (JRBA).

Publicat în Stiri

Federaţia Somelierilor din România aduce la cunostinţa celor interesaţi principalele activităţi în care este implicată Federaţia la începutul primăverii 2011, pe lângă evenimentele cotidiene, prezentări, degustări, formare profesională şi o activitate publicistică bogată.

Publicat în Stiri

AROMA – Centru de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară, a găzduit în data de 15 februarie un eveniment organizat de compania Macromex – unul dintre distribuitorii de produse congelate si refrigerate din România – si anume o prezentare de produse pentru compania OMV.

 

Obiectivul prezentării produselor îl reprezintă dorinţa de schimbare a meniului prezent în benzinăriile OMV, schimbări care au loc de două ori pe an. Aproximativ 60 de produse – de patiserie, de brutărie, diverse concepte de sandwich-uri – de la diverşi furnizori, au fost prezentate în faţa reprezentanţilor OMV.

Publicat în Stiri

Federatia Bucatarilor din Romania in calitate de Partener, organizează GRATUIT cursuri de calificare pentru meseria de BUCATAR, impreuna cu colaboratorii sai: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti in calitate de Beneficiar si Partenerii STEF Management Consulting si Camera de Comert si Industrie a Judetului Valcea Cursurile sunt cofinantate de Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane si vor incepe in luna ianuarie 2011.

Publicat în Stiri

Semifinala concursului de gastronomie „Bucatarul de Aur al Bucurestiului” a adus la start 6 chefi de la restaurante prestigioase ale Capitalei, care au avut curajul sa-si dea masura talentului in fata unui juriu de profesionisti.

Ashlie Dias Tomas (Crowne Plaza), Cristian Vaduva (Restaurant Classico), Georgeta Codarleanu (Intercontinental), Mihai Ionita (Carol Parc Hotel), Orlando Zaharia (Restaurant Noblesse), Robert Andrei George (Restaurant Mesogios) si ajutorii lor si-au aratat profesionalismul pregatind timp de 90 de minute un meniu de trei servicii cu preparate din bucataria romanesca moderna.

Publicat în Stiri

Revista de specialitate Vinul.ro organizează în perioada 25 – 29 octombrie „Premiile de Excelentă Vinul.ro”, concurs de vinuri cu juriu internaţional. Evenimentul va avea loc în Bucuresti la Centrul Aroma (Centrul pentru Excelentă în Tehnologie Alimentara). Prin acest demers, Vinul.Ro încearcă să realizeze o ierarhie cât mai obiectivă a vinurilor românesti si străine disponibile pe piata autohtonă. În ceea ce priveste obiectivele, concursul si-a propus relansarea credibilitătii vinurilor, reconditionarea ideii de valoare destinată consumatorului si informarea obiectivă a acestuia.

Publicat în Stiri

Compania de Investiţii pentru Turism şi Federaţia Bucătarilor din România cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi în parteneriat cu AROMA – Centru de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară, Federaţia Somelierilor din România, Vin Vest Timişoara, BILANCIA şi Ramada Bucharest Parc organizează cea de-a doua ediţie a concursului de artă culinară „Bucătarul de Aur al Bucureştiului – Gastronomie Românească Modernă – Regândim Tradiţia!”.

Publicat în Stiri

În data de 22 iunie 2010 în cadrul AROMA - Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară – s-a încheiat cursul de Specializare "Maestru în Arta Culinară" curs organizat de Centrul de Învăţământ Turistic CIT SA. Din cei 12 cursanţi care au participat la acest curs, doar 6 au promovat examenul de Maestru în arta culinară în urma căruia vor obţine şi diploma de specializare de la CNFPA. Cursul este o premieră absolută în materie întrucât este primul de acest fel organizat de la intrarea în COR a meseriei de "Maestru în arta culinară".

Publicat în Stiri

Test istoric pentru vinurile româneşti de la raft

55 vinuri româneşti cumpărate de la rafturile magazinelor au fost premiate de un juriu autohton şi internaţional reunit de către revista de specialitate Vinul.Ro. În total, la concursul "Premiile pentru excelenţă Vinul.Ro" au participat 168 de vinuri. Concursul reprezintă o premieră naţională prin faptul că probele evaluate de către specialiştii români şi străini au fost cumpărate din magazine, şi nu furnizate de către producători, gradul de relevanţă pentru consumator fiind maxim.

Publicat în Stiri

"Gastronomie românească modernă – Regândim tradiţia!"
Dorinţa de a regândi tradiţia, talentul, pasiunea pentru arta culinară, aromele îmbietoare, tradiţia românească... aşa am descrie în câteva cuvinte concursul de gastronomie românească modernă, desfaşurat de curând în cadrul Centrului de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară - Aroma.

Publicat în Stiri

Aroma - Centru de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară a găzduit, în perioada 26 octombrie-6 noiembrie 2009, cel de-al 29-lea şantier european (Euro-chantier) EURISTO pentru tineri din grupa de vârstă 17-18 ani.

Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru proiecte europene socio-umane de pe lângă Academia Română, împreună cu parteneri din Franţa şi Italia, şi a beneficiat de sprijinul Comisiei Europene - prin Programul Leonardo da Vinci şi cu aportul Federaţiei Bucătarilor din România.

Galerie foto

japonezi_54
japonezi_54
img_2773
img_2773
img_5675
img_5675
img_2722
img_2722

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login