AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 197
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Stiri Aroma CenterAROMA Center

Federatia Bucatarilor din Romania

Acordă o notă articolului
(0 voturi)
  Italia este al 6-lea furnizor de produse agroalimentare pentru România, după Ungaria, Germania, Bulgaria, Polonia și Olanda, de la care aceasta achiziționează cu precădere carne, produse de morărit, brânzeturi, zahăr, uleiuri și grăsimi (conform datelor înregistrate în primele 9 luni ale anului trecut).
Acordă o notă articolului
(0 voturi)
Suedezul Tommy Myllymäki a câștigat competiția Bocuse d’Or Europe 2014, care a avut loc în perioada 7-8 mai în Suedia. În inima capitalei suedeze, Tommy Myllymäki, a făcut diferența printre alți 19 participanți, după 5 ore și jumătate de o uluitoare competiție. El a câștigat în fața unui public de susținători printre care s-a aflat și Principele Carl Philip al Suediei. Suedezul s-a remarcat printr-o incredibilă măiestrie în prepararea produselor impuse în concurs, se arată într-un comunicat.
Acordă o notă articolului
(0 voturi)
Restaurantul Noma din Copenhaga a fost votat pentru a patra oară “Cel mai bun restaurant din lume”, surclasând restaurantul spaniol El Celler de Can Roca, care s-a situat anul trecut pe locul 1 în topul celor mai bune restaurante din întreaga lume. Restaurantul Noma a câștigat anterior de 3 ori consecutiv acest titlu, în anii 2010, 2011 și 2012.
Acordă o notă articolului
(0 voturi)
  Românii și-au rafinat gusturile și preferințele gastronomice, felurile de mâncare exotice, preponderent orientale, fiind tot mai comandate. Potrivit foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, bucătăria chinezească, libaneză și turcească înregistrează cele mai multe comenzi în București, Cluj și Timișoara, zonele acoperite de platformă.
Acordă o notă articolului
(0 voturi)
Pe 27 mai a.c. a avut loc primul Masterclass de Vinuri Grecești, organizat de către Greka Terra, principalul importator de vinuri grecești de top și alte delicatese grecești în România și domnul Avram Laurențiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România. Evenimentul a avut loc Tasting Room By Ethic Wine (Floreasca, București).  
Acordă o notă articolului
(0 voturi)
    Organizația Somelierilor din România 2011 a anunțat în cadrul unui comunicat de presă ca începând cu luna martie se va afilia la Federația Somelierilor din România.
Acordă o notă articolului
(0 voturi)
    Bucătari din 36 de țări din diferite colțuri ale lumii au participat în perioada 13-16 martie a.c. la primul Congres Internațional al Tradițiilor Culinare, care a transformat Bucureștiul pentru 4 zile în capitala gastronomiei mondiale.
Acordă o notă articolului
(1 Vot)
Deși numărul restaurantelor care oferă opțiuni sănătoase în meniuri a crescut precum și a celor care oferă clienților informații referitoare la calorii sau alte informații nutriționale, la sfârșitul zilei, consumatorii percep masa în oraș ca pe un răsfăț, ca pe o desfătare, relevă un studiu recent efectuat de compania americană NPD Group.
Acordă o notă articolului
(1 Vot)
ManpowerGroup Romania a anunţat la începutul lunii iulie rezultatele celui de-al şaselea Studiu privind Deficitul de Talente. 54% dintre angajatorii din România întâmpină dificultăţi în a găsi personal cu abilităţile potrivite. Bucătarii ocupă locul 10 în topul celor mai dificil de acoperit poziții din România, în timp ce posturile vacante pentru Ingineri şi Muncitori calificaţi sunt cele mai dificil de acoperit pentru al şaselea an consecutiv.
Acordă o notă articolului
(1 Vot)
Hotelurile sunt obligate de la jumătatea lunii iunie ca toţi angajaţii din bucătărie, restaurante, baruri şi recepţie să fie calificaţi, iar minim 50% dintre agenţii de turism din agenţii trebuie să aibă atestat în domeniu, a declarat agenției Mediafax Răzvan Filipescu, preşedintele ANT.
Federația Bucătarilor din România a organizat în perioada 14 ianuarie - 21 februarie 2013 un curs de inițiere în arta culinară pentru 20 de cursanți din 5 aşezăminte monahale ale Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cursul de inițiere în arta culinară a fost organizat în cadrul unui parteneriat între Arhiepiscopia Bucureştilor, SC Bilancia Exim SRL, Centrul de excelenţă în gastronomie şi tehnologie alimentară Aroma şi Federaţia Bucătarilor din România.  
Acordă o notă articolului
(1 Vot)
Franţa a câştigat aurul la Marea Finală Bocuse d’Or 2013, care s-a încheiat aseară la Lyon. Cheful francez Thibaut Ruggeri a obţinut râvnitul trofeu Bocuse’Or şi suma de 20.000 de euro, după ani întregi în care s-a antrenat pentru “Olimpiada bucătăriei internaţionale”, aşa cum este recunoscută competiţia la nivel internaţional. Franţa a fost urmată pe podium de Danemarca, care sub bagheta chefului Jeppe Foldager a câştigat medalia de argint, şi de Japonia, care a câştigat medalia de bronz prin Noriyuki Hamada.  
Acordă o notă articolului
(1 Vot)
La invitaţia Confederaţiei Naţionale a Traiteur-ilor şi Charcutier-ilor (CNTC) din Franţa, o echipă de profesionişti români formată din Ion Toma - chef, Gabriela Pascaru - cofetar, Niculae Nejloveanu - juriu şi Gabriela Berechet - antrenor, a participat în perioada 25-26 ianuarie la cea de a treia ediţie a Cupei Internationale de Catering, care a avut loc în cadrul SIRHA, potrivit unui comunicat emis de preşedintele Federaţiei Bucătarilor din România, Gabriela Berechet.  
Pagina 1 din 6

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login