AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(5 voturi)

Curs specializare Bucatar Sef

Bucătarul şef coordonează activitatea în bucătărie sau în unităţi industriale pentru realizarea preparatelor culinare în vederea comercializării.


După ce bucătarul şef recepţionează (calitativ şi cantitativ) materiile prime şi auxiliare, se ocupă de depozitarea lor , respectând reglementările sanitare şi sanitar-veterinare legale în vigoare şi le conservă până la introducerea în fabricaţie.  Bucătarul şef , în conformitate cu fluxul tehnologic, coordonează operaţiile de pregătire preliminară specifice, de dozare a materiilor prime conform reţetelor de fabricaţie şi a programului tehnologic al zilei (sortiment, cantitatea în kg sau număr de porţii ). De asemenea coordonează realizarea semipreparatelor culinare care stau la baza obţinerii preparatelor culinare; după această etapă, efectuează tratamentele termice corespunzătoare.

 

Ultima parte a muncii bucătarului şef constă în finisarea estetică a produselor în vederea servirii şi în efectuarea controlului calităţii produselor finite. Bucătarul şef este capabil să converseze fluent într-o limbă străină, de circulaţie internaţională. Bucătarul şef se preocupă de pregătirea proprie şi perfecţionarea profesională continuă. Asigură respectarea normelor de siguranţă şi sănătate în muncă şi pe cele igienico-sanitare de către personalul din subordine.

 


sus

Galerie foto

japonezi_117
japonezi_117
img_3871
img_3871
angelopo50411_43
angelopo50411_43
angelopo50411_87
angelopo50411_87

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login