AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(2 voturi)

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 ajunge pe 9 septembrie la Cluj

bucCampionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 ajunge pe 9 septembrie la Cluj, după 3 oraşe în care competiţia culinară a reunit atât bucătari profesionişti cât şi amatori pentru a promova conceptul de “bucătărie cultură” în rândul românilor. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Euro-Est Alternativ (A.C.E.E.A) şi este singura Competiţie Gastronomică Continentală din România certificată de Worls Association of Chefs Societies (WACS). În Bucureşti, Campionatul va ajunge abia pe 21 octombrie.

 

afis

 

Competiţia culinară se adresează atât profesioniştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari), cât şi amatorilor în ale bucătăriei şi s-a desfăşurat de-a lungul anului în principalele regiuni ale ţării (la Iaşi în perioada 5-6 martie 2011, Piteşti 24-26 iunie şi Timişoara 1-3 iulie 2011).


Sistemul de înscriere este organizat pe două grupe: Profesionişti şi Amatori, iar fiecare grupă este jurizată separat de către o comisie internaţională. Principalele criterii de evaluare sunt: gustul produselor culinare, prezentarea acestora în forma finală, dexteritatea concurentului şi igiena acestuia.


foodCa şi la celelalte etape, organizatorii au invitat la Cluj pe lângă specialişti culinari din România şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional. Gazda evenimentului este maestrul Antonio Passarelli iar preşedintele juriului va fi Master Chef Burc Tuncel, de la Hotel Sheraton Marea Britanie, specialist în bucătărie modernă.
Cu ce îi mai aşteaptă campionatul pe vizitatori? Se va stabili un record gastronomic internaţional, se vor organiza show-uri gastronomice, demonstraţii culinare şi multe altele.


Evenimentul va avea loc în perioada 9-11 septembrie 2011 în parcarea Polus Center Cluj. De ce în aer liber? Pentru că evenimentul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul altfel decât o face de obicei.

Sursa: Horeca.ro

sus

Galerie foto

img_3728
img_3728
angelopo50411_53
angelopo50411_53
img_3762
img_3762
img_1603
img_1603

Promo

Revista

Revista71

Banner
Banner

Login