AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Primul festival gastronomic dedicat bucătăriei deltaice, la a III-a ediţie

Asociaţia Salvează Dunărea şi Delta organizează pe 1 iulie 2011 a treia ediţie a Festivalului Gastronomic şi Eco-cultural “D’ale Gurii Dunării”, la Sulina, primul festival gastonomic dedicat bucătăriei deltaice. Scopul acestui festival-concurs este de a demonstra că tradiţiile gastronomice şi culturale ale Deltei constituie soluţii viabile de dezvoltare durabilă pentru populaţia deltaică.

afisbucatarie

D'ale Gurii Dunării” este un festival-concurs de tradiţie culinară, cu specialităţi „endemice” din Delta Dunării, preparate, la ediţia din acest an, de cei mai iscusiţi bucătari din 8 comunităţi tradiţionale care se întrec în premii pentru nevoile obştei pe care o reprezintă. „La festivalul-concurs de tradiţie culinară veţi face cunoştinţă cu gastronomia rafinată a Deltei, Dunării şi Mării, în timp ce auzul vă va fi gâdilat de cîntecele ansamblurilor dobrogene celebre sau demult uitate”, se arată pe pagina de facebook a evenimentului.

jurizare2

Obiectivele acestui festival sunt promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale din Delta Dunării şi sprijinirea dezvoltării eco-turismului şi turismului cultural ca alternative la activităţile industriale dar şi de a arăta că pescuitul industrial şi braconajul – realităţi care distrug Delta – trebuie să lase loc turismului gastronomic şi celui cultural – alternative benefice pentru oameni şi blânde cu mediul înconjurător.
Festivalul D’ale Gurii Dunării şi-a propus să devină un eveniment anual de amploare şi importanţă europeană, care să ducă la atragerea turiştilor din ţările dunărene, cărora Delta le „aparţine”.

Sursa: Horeca.ro


sus

Galerie foto

img_0395
img_0395
img_6026
img_6026
img_5965
img_5965
img_4465
img_4465

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login