AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(2 voturi)

Parteneriat inedit PepsiCo şi faimosul bucătar Ferran Adria

feranadria

Compania PepsiCo, una dintre cele mai mari companii de food&beverage din lume, anunţă un parteneriat inedit cu Ferran Adrià, considerat “Cel mai Mare Bucătar al Lumii”. La baza colaborării stă dorinţa de a crea inovaţii culinare şi de a învăţa mai multe despre tendinţele culinare.

 

adriaFerran Adrià, proprietarul faimosului restaurant El Bulli din Spania, numit cel mai bun restaurant din lume de 5 ori, de Restaurant Magazine, va sprijini compania PepsiCo în dezvoltarea unor noi metode şi concepte creative de redefinire a produselor alimentare.

Acest parteneriat este rezultatul unei relaţii de succes, care datează din 2005, când expertiza bucătarului Adrià a influenţat crearea brandului de supe reci de legume Alvalle al PepsiCo din Spania şi, printre altele, uleiul 100% de măsline Lay’s Artesanas.

Ferran Adrià va împărtăşi principii, metode, proceduri şi tehnici creative din domeniul său, pentru a ajuta PepsiCo în conceperea unor noi varietăţi de snack-uri, de opţiuni de mic-dejun şi alternative de semipreparate. Marele bucătar va contribui la inspiraţia echipei de dezvoltare a produselor PepsiCo cu mostre, informaţii despre trenduri şi percepţii culinare din întreaga lume.

pepsiUnul dintre aspectele acestui parteneriat va fi explorarea artelor culinare cu scopul de a sprijini compania PepsiCo să îşi mărească portofoliul de produse mai sănătoase. Aceasta va include dezvoltarea ingredientelor care îmbogăţesc gustul şi a tehnicilor naturale de conservare, pentru a reduce utilizarea de grăsimi şi ulei în produsele actuale, făcându-le astfel mai sănătoase.

Indra Nooyi, Preşedinte şi CEO PepsiCo, a explicat că “PepsiCo are o reputaţie solidă în ceea ce priveşte inovarea in alimentaţie, iar acest parteneriat cu probabil cel mai bun bucătar din lume, ne va permite să venim cu noi idei şi concepte creative. De asemenea, vom împărtăşi propriile idei şi principii creative dezvoltate de-a lungul istoriei noastre de 46 de ani, pentru a-l sprijini pe Ferran Adrià în misiunea sa de a crea o unitate de cercetare şi un think tank gastronomic de talie mondială”.

“Este o onoare pentru noi toţi, dar şi o provocare, să colaborăm cu o companie de produse alimentare atât de importantă precum PepsiCo şi, mai ales, cu echipele sale de Cercetare şi Dezvoltare din întreaga lume. Este cu siguranţă o experienţă din care avem de învăţat cu toţii şi de la care ne aşteptăm să obţinem rezultate interesante, în care El Bulli va pune la dispoziţie cunoştinţele sale tradiţionale despre gastronomia la cel mai înalt nivel, dar şi despre alte zone ale business-ului cu produse alimentare”, a spus Ferran Adrià.

sursa: Horeca.ro

sus

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login