AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(1 Vot)

Câştigătorii Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti 2011

test2

Peste 100 de vinuri româneşti şi de import au primit distincţii din partea juraţilor celei de-a VIII-a ediţii a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti, manifestare desfăşurată în perioada 26-28 mai, la Aroma- Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară.

vinn

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) şi Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONPV), în colaborare cu Federaţia Somelierilor din România, şi s-a desfăşurat sub egida forului mondial suprem, OIV (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului).
Potrivit organizatorilor, peste 300 de probe de vin au fost livrate la sediul centrului Aroma pentru a fi secretizate, furnizate de 51 de producători şi importatori. Juriul acestei ediţii a fost format din Gergely Barsi Szabo, Lili Vodusek, Vladimir Vlachkov şi Marcello Squarise.
Referitor la importanţa acestei competiţii, Lili Vodusek, Wine Manager Southern Central Europe, ne-a declarat că este extrem de important pentru producătorii de vin să îşi trimită mostrele la astfel de competiţii, pentru a vedea unde se situează în comparaţie cu alţii şi a vedea dacă se îndreaptă în direcţia bună. “Dacă eşti un producător de vinuri, în opinia mea ar trebui să ieşi la cât mai multe competiţii. La acest concurs au fost oameni din diferite părţi ale Europei, oameni din industria vinului cu experienţă diferită dar şi cu un gust diferit. Acest lucru cred că a fost un avantaj al competiţiei”, ne-a declarat Lili Vodusek. Aceasta ne-a mai declarat că vinurile româneşti se dezvoltă foarte mult în ultimii ani.


Un alt jurat din cadrul Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti, crede că oamenii din industria vinului trebuie să înţeleagă importanţa competiţiilor din domeniu, pentru a vedea poziţia lor pe piaţă. “Este extrem de bine să ne comparăm unii cu alţii, ajută producătorii de vin să îşi perfecţioneze tehnologia şi să îşi îmbunătăţească practicile de lucru. Referitor la acest concurs sunt surprins de calitatea foarte bună a vinurilor intrate în competiţie”, ne-a declarat Marcello Squarise.

Marea Medalie de Aur a mers la:

1. Scheurebe, 2006, Burgenland Austria, Scheurebe Essenz TBA, Rebschule Tschida, dulce
2. Tamaioasa Romaneasca, 2006, Cotnari, La Vinotheque, Vinia Iasi, dulce
Lista completă a câştigătorilor poate fi urmărită la următorul link:

http://vinul.ro/castigatorii-concursului-international-de-vinuri-bucuresti-2011.html

sursa: Horeca.ro

sus

Galerie foto

japonezi_82
japonezi_82
angelopo50411_06
angelopo50411_06
img_2989
img_2989
img_5996
img_5996

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login