AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti, la start

vinuri0În perioada 26-28 mai în cadrul Aroma – Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară se desfăşoara  a opta ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti, "INTERNATIONAL  WINE CONTEST BUCHAREST 2011".

 

Vinuri4

Evenimentul este organizat de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) şi Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONPV), în colaborare cu Federaţia Somelierilor din România, şi se desfăşoară sub egida forului mondial suprem, OIV (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului). Evenimentul reprezintă unul dintre cele 20 de concursuri de pe întreg mapamondul susţinute de OIV.
Peste 300 de probe de vin au fost livrate la sediul centrului AROMA pentru a fi secretizate, furnizate de 51 de producători şi importatori, care s-au înscris în competiţie. În acest concurs sunt analizate atât vinurile liniştite albe, roşi şi roze, cât şi spumante şi distilate. Vinurile vor fi împărţite pe categorii: seci, demiseci, dulci şi demidulci.

IWCB
Juriul din acest an este compus din:


Gergely Barsi Szabó – Membru asociat al Institute of Wines & Spirits (London). A ajuns să activeze în domeniul vinului venind din lumea jurnalismului. Până de curând a lucrat ca somelier şef la Le Bouchon Breton luxury brasserie din Londra.
Lili Vodusek - Wine Manager Southern Central Europe, Pernod Ricard Slovenija d.o.o. Degustător profesionist care a jurizat competiţii renumite precum Concours Mondial de Bruxelles, Sicilia şi Valencia
Helmut GANGL -  Consultant pentru producătorii de vinuri din Statele Unite. A lucrat la Oficiul Federal de Viticultură din Viena, în prezent sudiază diferite boli ale strugurilor şi lucrează în laborator selectând probe biologice necesare procesului de fermentare pentru soiurile nobile.Vinuri2
Vladimir Vlachkov - Domaine Boyar,  Oenolog şef. Este membru al juriului competiţiei Paris Les Vinalies International din 2004, a fost de asemenea membru al juriului Concours Mondial de Bruxelles în perioada 2002-2005. În prezent este consultant în diferite proiecte viniviticole.
Marcello Squarise -  Sales director, Domus Vini Srl. – Baia Ermosa Srl. A ajuns în lumea vinului în urmă cu 10 ani când a ocupat poziţia de director în cadrul unei companii italiene distribuitoare de vinuri.


În urma cetralizării punctajelor vor fi desemnate cele mai bune vinuri din competiţie, care vor primi medalii recunoscute internaţional.

 

Sursa: Horeca.ro

sus

Galerie foto

img_6009
img_6009
img_3577
img_3577
japonezi_117
japonezi_117
vita_mare
vita_mare

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login