AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine s-a deschis astăzi la Bucureşti

Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine şi-a deschis astăzi porţile la hotelul Pullman din Capitală, atât pentru specialiştii din domeniu cât şi pentru iubitorii de vin, şi aduce numeroase noutăţi: peste 50 de vinuri lansate în premieră, show-uri gastronomice, asocieri inedite de vinuri cu preparate culinare şi, nu în ultimul rând, multă lume bună din industria vinului. S-au anunţat de asemenea lansări de vinuri special pentru segmentul horeca şi intenţia organizării pe viitor a unui târg special pentru industria ospitalităţii.


vin4

Vizitatorii sunt întâmpinaţi cu peste 350 de sortimente de vin, dintre care, aşa cum am amintit, 50 vor fi lansate în premieră. În total, circa 30 de producători, importatori şi distribuitori vor prezenta weekendul acesta la GoodWine vinuri din România, Republica Moldova, Franţa, Italia, Bulgaria, Argentina, Australia, Chile, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Statele Unite.  Vinurile premium vor fi asociate cu delicatesse cu trufe, ciocolată bio premium şi alte preparate care vor fi pregătite de maeştri bucătari de la 10 restaurante şi şcoli de bucătari. Evenimentul, ajuns deja la a cincea ediţie, este organizat de Proactive Business Communication.

vin8

În spaţiul dedicat show-urilor gastronomice, peste 10 restaurante şi şcoli de bucătari vor pregăti meniuri speciale, care vor pune în valoare vinurile premium prezente la Goodwine. În acest sens, Federaţia Somelierilor din România (partener al Târgului GoodWine) împreună cu Federaţia Bucătarilor din România vor realiza asocieri inedite ale preparatelor culinare cu vinurile prezente în cadrul târgului. Într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Horeca, preşedintele FSR, Sergiu Nedelea a declarat că rolul FSR în cadrul târgului este acela de a încerca să apropie vizitatorii de Cultura Vinului, prin expertiza pe care o deţin somelierii. „Târgul GoodWine este deosebit de oportun pentru creşterea pieţei şi pentru educarea consumatorilor”, a declarat Sergiu Nedelea, adăugând că, pentru o piaţă în continuă dezvoltare aşa cum este cea a vinului, nu sunt îndeajuns de multe târguri de profil şi că mai este loc pentru astfel de evenimente.

vin10

Printre companiile expozante la Goodwine se numără: Cotnari, Domeniile Ostrov,  Cramele Recaş, Vinarte, SERVE, Crama Oprişor, Cramele Rotenberg, Winero, Senator Wine, Crama Girboiu, Domeniile Sâmbureşti, Vie Vin Vanju Mare, Casa de Vinuri Huşi, Corcova, Vinexpert, Heinrig Distribution, Michel Torino - Argentina, Wine Distribution –Franţa, Eduardo Miroglio – Bulgaria, Tenuta Caretta – Italia, Mezalimpe, Pelican Negru, Et Cetera, Vinaria Nobila, Equinox,  Cramele Cricova, Paolo Consult, Print Label – etichete vin, Bristot (brand premium de cafea), Avantaj Suta la Suta (butoaie si accesorii crame), Fusion Technique,  Round The World Travel.

Printre restaurantele şi şcolile de bucătari prezente la GoodWine amintim: AROMA - Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară, Restaurantul Ramada, Edelweiss Poiana Braşov, ş.a.

Târgul va fi deschis vizitatorilor după următorul program: vineri 11 martie între orele 12.00-19.00, sâmbătă 12 martie între orele 10.00-19.00 şi duminică 13 martie între orele 10.00-16.00.

sursa: horeca.ro

sus

Galerie foto

img_3790
img_3790
angelopo50411_08
angelopo50411_08
angelopo50411_25
angelopo50411_25
img_3645
img_3645

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login