AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Colectia de vinuri a lui Andrew Lloyd Webber vanduta cu peste 4 milioane euro

sothebys-HK-2011O selecţie de vinuri din colecţia Lordului Andrew Lloyd Webber s-a vândut pentru 4,1 milioane euro la Sotheby’s China, pe 22 ianuarie 2011. Webber a strâns o avere remarcabilă în urma musical-urilor Cats şi Fantoma de la Operă. Acum, în conturile sale au intrat 4,1 milioane de euro, odată cu vânzarea unor sticle alese din vasta sa colecţie de vinuri.

Licitaţia mult aşteptată, ţinută la Hotelul Mandarin Oriental din Hong Kong, a oferit 8.837 de sticle de vinuri clasice franţuzeşti, inclusiv ceea ce experţii consideră ca fiind cele mai bune vinuri albe de Burgundia aflate vreodată la vânzare în Asia. Estimările de dinaintea licitaţiei sugerau că cele 746 loturi (în cele mai multe cazuri casete de 12 sau şase sticle, precum şi sticle individuale) aveau să ajungă la 3 milioane euro, dar sala de licitaţie s-a umplut la capacitatea sa maximă, cu ceea ce Sotheby’s spunea că au fost “oferte însufleţite şi joviale din toată Asia”. Cumpărătorii au licitat din sală, prin Internet sau la telefon.

Jeannie Cho Lea, expert în vinuri rezident în Hong Kong, spunea pentru The Sunday Telegraph: “Este clar că vinurile de colecţie oferite de casele de licitaţii nu au atins încă punctul de saturaţie. Cei care urmăresc pieţele vorbesc despre oboseala licitaţiei şi balonul de săpun al licitaţiei, însă, până acum, cererea este în continuare una puternică. Ţinând cont că există o clasă de mijloc de câteva sute de milioane, mulţi fiind pasionaţi de vinuri, cererea ar putea să continue în acest ritm pentru următorul an sau doi”.

Andrew Sotheby

Lordul Lloyd-Webber este cunoscut ca un împătimit colecţionar de vinuri şi connoisseur. A început să adune sticle deosebite încă de când era adolescent, descoperind vinul de la vârsta de nouă sau zece ani, prin unchiul şi mătuşa lui, colecţionari de vinuri italiene. O parte a colecţiei a fost păstrată în pivniţele, cu temperatură controlată, conacului Lordului Lloyd Webber din Sydmonton Court, Hampshire. Colecţionarul de 62 de ani, proprietarul unei averi fabuloase de 830 de milioane de euro, spunea că a vândut vinul pentru că nu avea suficient spaţiu pentru a-l depozita. Acesta mai declara că se bucură că vinul a fost vândut în Asia, unde sunt atât de mulţi entuziaşti ai vinurilor.

Cea mai scumpă sticlă dintre toate este un magnum 1990 Domaine de la Romanée Conti, care s-a vândut pentru 20.700 euro, în timp ce cele mai scumpe sticle de dimensiune standard, Domaine de la Romanée Conti din 2002, s-au vândut pentru aproape 10.000 euro fiecare.

andrew wine

Stephen Brook, expert în vinuri şi scriitor, spunea: “Preţul vinului depinde de multe ori de provenienţa sa. Dacă vine direct din chateau va valora mai mult, iar eu îmi imaginez cu certitudine că Lordul Lloyd Webber a avut multă grijă de colecţia sa. Mulţi oameni ca el cumpără mai mult vin decât pot bea – vinuri blue chip, cele mai solide pe piaţă – şi le păstrează ca investiţie. Dacă valoarea scade, pot fi băute, pe când dacă aceasta creşte, pot fi vândute câteva cutii, iar banii reinvestiţi în stocul personal”.

Sotheby’s nu a divulgat numele cumpărătorilor vinurilor de colecţie, dar a afirmat că primele zece loturi au fost cumpărate de persoane private din Asia.

Sursa: Artmark.ro

sus

Galerie foto

img_2523
img_2523
img_2842
img_2842
unox_14
unox_14
angelopo50411_25
angelopo50411_25

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login