AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Vineri, 25 Februarie 2011 09:44
Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Somelieri de seama ai Japoniei vor vizita Romania

Federaţia Somelierilor din România în colaborare cu Asociaţia de Afaceri Româno-Japoneză organizează în perioada 10 - 17 aprilie 2011 vizita preşedintelui Asociaţiei Somelierilor din Japonia (JSA), dl. OKA Masaharu şi a Campionului Naţional al Somelierilor din Japonia, dl. HORIUCHI Toshiao.

În perioada menţionată reprezentanţii JSA vor vizita producători de vinuri din România şi vor participa la seminarii organizate de Federaţia Somelierilor din România. Această vizită va fi mediatizată în media de specialitate din Japonia şi din România. Este pentru prima data în istoria relaţiilor româno-japoneze când se organizează o vizită la nivel de conducere al JSA şi se consideră că aceasta va contribui la îmbunătăţirea imaginii vinului românesc în Japonia. Costurile vizitei sunt suportate 50% de Federaţia Somelierilor din România şi 50% de Asociaţia de Afaceri Româno-Japoneză (JRBA) precum şi de membri acestei asociaţii.

Manual JSAUn pas extrem de important pentru promovarea vinului românesc, sau mai bine spus pentru atragerea atenţiei asupra existenţei vinului românesc este relaţia stabilită de Asociaţia de Afaceri Româno-Japoneză cu JSA (Japanese Sommelier Association). JSA este o organizaţie extrem de importantă pentru industria vinului în Japonia şi una dintre cele mai puternice asociaţii de profil din lume. JSA dă practic tonul în ceea ce priveşte vinul consumat în restaurantele nipone, Japonia având cel mai mare număr de somelieri atestaţi din lume.

Stabilirea unei relaţii între Federaţia Somelierilor din România şi JSA va aduce beneficii tuturor companiilor importatoare de vin românesc din Japonia şi companiilor producătoare din România care exportă deja sau doresc să exporte pe piaţa japoneză.

Tot JSA publică anual şi unicul manual al somelierilor din Japonia intitulat "Nihon Somurie Kyouhon" (Manualul Somelierilor din Japonia). Acest manual este o lucrare extinsă care cuprinde informaţii despre industria vinului din toate marile ţări producătoare de vin. Din păcate până la ediţia 2010 informaţia despre România lipsea cu desăvârşire însă după lungi eforturi depuse de JRBA şi Federaţia Somelierilor din România s-a reuşit obţinerea unui spaţiu pentru a publica informaţii despre industria vinului românesc în ediţia 2011 a acestui manual. Acest lucru pune vinul românesc într-o altă poziţie pe piaţa niponă prin faptul că pentru prima dată în Japonia aspiranţii la meseria de somelier vor trebui să înveţe şi despre vinul românesc pentru examenul susţinut anual de JSA.

Sursa: Horeca.ro

Articole înrudite (după catalogare)

sus

Galerie foto

img_6158
img_6158
img_5941
img_5941
angelopo50411_03
angelopo50411_03
japonezi_105
japonezi_105

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login