AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(18 voturi)

Cursuri de calificare ospatar

Ospatarul (Chelnerul) asigură servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentatie publică.


Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, băuturi si alte produse comestibile. Obiectivul minimal pe care-l urmăreste este satisfacerea momentană a consumatorului, iar obiectivul maximal este să-l convingă pe acesta că, de fiecare dată când va reveni, va avea aceleasi satisfactii. Efectul astfel obtinut se va materializa în planul ridicat al încasărilor, în afluxul consumatorilor. Serviciul propriu-zis constă în primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, dacă este cunoscut, informarea lor sugestivă, verbală si prin listă).

 

În activitatea sa, chelnerul foloseste diverse materiale auxiliare: servet, blocnotes, creion, chibrit, carnet de plăti, monedă divizionară, liste de preparate si băuturi, borderou de plăti si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacâmuri, veselă, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, măsute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune flori, servetele etc.

 

sus

Galerie foto

img_6073
img_6073
img_1465
img_1465
angelopo50411_81
angelopo50411_81
img_5979
img_5979

Promo

Revista

Revista84

Banner
Banner

Login