Eroare
Acordă o notă articolului
(6 voturi)

Cursuri perfectionare pizzar

Pizzarul îşi desfăşoară activitatea în pizzerii, fast-food-uri sau în unităţi de alimentaţie publică, care realizează pizza în vederea comercializării.


Utilizează echipamente şi ustensile de bucătărie; echipamente specifice, precum cuptorul de pizza, tăvi de pizza de diferite dimensiuni, dispozitive cu rotiţă pentru tăiat pizza.

 

După ce recepţionează (calitativ şi cantitativ) materiile prime şi auxiliare le depozitează - respectând reglementările sanitare şi sanitar-veterinare legale în vigoare – şi le conservă până la introducerea în fabricaţie. În conformitate cu fluxul tehnologic, efectuează operaţiile de pregătire preliminară specifice, dozează materiile prime conform reţetelor de fabricaţie şi a programului tehnologic al zilei (sortiment, cantitatea– kg sau număr de porţii -), pregăteşte semipreparatele care stau la baza obţinerii preparatelor tip pizza (aluaturile de pizza, sosuri, toping-uri), efectuează coacerea. Ultima etapă constă în finisarea estetică a produselor în vederea comercializării.

 

Pizzarul trebuie să aibe competenţe de comunicare în limba maternă; cunoştinţe de tehnologie culinară, cunoştinţe referitoare la funcţionarea aparatelor de lucru; de calcule matematice simple; de legislaţie specifică domeniului de actictivitate (securitatea şi sănătatea la locul de muncă, prevenirea şi stingerea incendiilor, protecţia mediului).

sus