AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Cursuri de inițiere în arta culinară pentru monahi

cursuribucatari

Federația Bucătarilor din România a organizat în perioada 14 ianuarie - 21 februarie 2013 un curs de inițiere în arta culinară pentru 20 de cursanți din 5 aşezăminte monahale ale Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cursul de inițiere în arta culinară a fost organizat în cadrul unui parteneriat între Arhiepiscopia Bucureştilor, SC Bilancia Exim SRL, Centrul de excelenţă în gastronomie şi tehnologie alimentară Aroma şi Federaţia Bucătarilor din România.

 

 

cursuridegatit

Cursul s-a încheiat joi, 21 februarie, printr-o testare scrisă şi o probă practică, iar pe 22 februarie, cursanţii şi reprezentanţii instituţiilor implicate în acest proiect au fost primiţi şi felicitaţi de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Patriarhul României a subliniat în acest context importanţa păstrării artei culinare tradiţionale: „Dorim să păstrăm tradiţia românească autentică ca sinteză a priceperii locale, naţionale şi a unor împrumuturi din afară. Considerăm că ospitalitatea, fiind parte din misiunea Bisericii, ea trebuie cultivată. Sfântul Apostol Pavel spune că un slujitor al Domnului trebuie să fie capabil a învăţa pe alţii, să fie un bun chivernisitor sau gospodar, dar şi ospitalier. Primirea de oaspeţi presupune şi o atenţie deosebită. Modul în care primim pe cineva poate constitui o misiune; modul în care tratăm pe cineva poate constitui un act de nobleţe sau de indiferenţă. În general, marile hotărâri s-au luat după dineuri, prânzuri sau cine, oferite cu multă dărnicie, dar şi cu multă măiestrie. Această măiestrie de a găti hrana - desigur, fără a cădea într-o atitudine pătimaşă faţă de alimente - constituie o artă a comuniunii şi a comunicării între oameni. Mesele din sărbători în toate domeniile, dar mai ales în Biserică sunt forme de cultivare a relaţiilor între oameni. Sărbătoare nu este timp pierdut, ci este un timp sfinţit prin rugăciune la biserică şi prin ospitalitate. Agapele au fost, de la început, forma de consolidare a comuniunii spirituale realizate în Biserică şi, de asemenea, un act de demnitate“, a spus Preafericirea Sa, citat de ziarul Lumina.

artaculinara

„Acest proiect a avut o tematică de punere în practică a noilor tehnologii şi de prezentare în stil modern a preparatelor tradiţionale. Pe parcursul celor şase săptămâni am lucrat semipreparate culinare, preparate de bază, preparate lichide, preparate de post, salate, antreuri, garnituri, deserturi ş.a. Am pus în valoare ingredientele româneşti într-o prezentare modernă, dar au fost şi unele ingrediente noi pe care, până la momentul acesta, călugării şi călugăriţele nu le cunoşteau şi au fost foarte bucuroşi să lucreze cu ele“, a declarat și Doamna Maria Popa, formator în cadrul proiectului şi maestru în artă culinară, citată de aceeași sursă.

Tot în cadrul întâlnirii de vineri a fost semnat un nou acord de parteneriat între Arhiepiscopia Bucureştilor şi SC Bilancia Exim SRL, pentru organizarea cursurilor de iniţiere în arta culinară pe toată durata anului 2013.

Sursa: horeca.ro

 


sus

Galerie foto

japonezi_72
japonezi_72
img_0622
img_0622
img_4457
img_4457
angelopo50411_06
angelopo50411_06

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login