Eroare
Acordă o notă articolului
(1 Vot)

România a participat la Cupa Internaţională de Catering 2013

iontoma

La invitaţia Confederaţiei Naţionale a Traiteur-ilor şi Charcutier-ilor (CNTC) din Franţa, o echipă de profesionişti români formată din Ion Toma - chef, Gabriela Pascaru - cofetar, Niculae Nejloveanu - juriu şi Gabriela Berechet - antrenor, a participat în perioada 25-26 ianuarie la cea de a treia ediţie a Cupei Internationale de Catering, care a avut loc în cadrul SIRHA, potrivit unui comunicat emis de preşedintele Federaţiei Bucătarilor din România, Gabriela Berechet.

 

cupainternationalacatering2013

Cele 11 echipe, reprezentând Belgia, Brazilia, Cehia, Coasta de Fildeş, Italia, Franţa, Luxembourg, Mexic, România, Spania şi Ucraina înscrise în concurs au deschis seria competiţiilor gastronomice din Arena Paul Bocuse, cateringul fiind urmat de cupa mondială a cofetarilor, cupa mondială a chocolatierilor şi mult aşteptatul trofeu Bocuse d'Or.

Timp de două zile, concurenţii au pregătit, condiţionat, transportat, finisat pentru degustare şi pentru prezentarea pe bufet un meniu din 5 servicii pentru 20 de persoane, debutând cu amouse-bouche din biban de mare, continuând cu preparat din raţă şi foie-gras, păstrăv cu mousse de Saint Jacques în crustă şi sos Choron a la Paul Bocuse, 3 preparate diferite din porc şi încheind cu tartă cu ciocolată, ceai Matcha si fructe exotice! 11 echipe, 11 maniere inovative de preparare si prezentare, zeci de tehnici culinare, sute de arome!

Ocupanţii podiumului, Spania, Franţa şi Luxembourg, au reuşit să impresioneze juriul cu ingeniozitatea abordării meniului, gustul rafinat şi prezentarea bufetului.

Pe locul 4, alături de Italia, Belgia şi Cehia, echipa Ion Toma şi Gabriela Pascaru au delectat juriul cu savoarea bibanului de mare marinat în trei sosuri, gustul rafinat al pieptului de raţă umplut cu mousse de foie-gras în duet cu terina de foie-gras şi pipote de raţă în mantie de jambon Serrano, ingeniozitatea preparatului din păstrăv posat in court-bouillon, în mantie de milefeuille de spanac şi mousse de Saint Jacques, cu sos Choron, cu gustul impecabil al celor trei preparaţii din porc - cârnat cu cimbru şi busuoic, pe cruton de mămăligă cu jumări de raţă şi verdeţuri, muşchiulet de porc umplut şi piept de porc marinat, gătit la temperatura joasă, cu sorici crocant şi sos brun cu Porto...de rafinamentul tartei de ciocolată cu ceai Matcha, parfait de fructe exotice şi sos tofifee!

iontomaufs

“Dincolo de performanţa echipei româneşti, trebuie spus că în România premiile la competiţiile gastronomice internaţionale se datorează aproape exclusiv pasiunii pentru profesie şi performanţă, spiritului autodidact şi investitiei personale în traininguri în străinatate, ustensile, materii prime, reviste de specialitate!”, afirmă preşedintele FBR, Gabriela Berechet.

“Atâta timp cât abordarea teorie - practică în şcolile cu profil turism şi alimentaţie este separaţia şi nu dihotomia, atâta timp cât industria nu va investi în formare profesională, în formare continuă, în susţinerea competiţiilor gastronomice interne şi internaţionale... premiile echipelor româneşti vor fi excepţia care confirmă regulă!”, susţine Gabriela Berechet, care a ţinut totodată să mulţumească Unilever Food Solution România pentru implicarea deosebită în susţinerea logistică a echipei.

 

Sursa: horeca.ro

 


Ultimele de la

sus