AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(2 voturi)

Recomandări de la bucătarii UFS pentru meniurile festive

meniurifestive1

De Sărbători, voia bună, optimismul şi apropierea celor dragi sunt ingredientele care fac din orice petrecere, una perfectă pentru oaspeţii care vă calcă pragul. Meniul trebuie să fie la fel de special şi să îi încânte pe cei prezenţi. Ce trebuie să urmăriţi pentru a fi sigur de o petrecere reuşită? Iată ce recomandă Robert Voicu şi Paul Pandele, bucătari Unilever Food Solutions:

meniudecraciun

•    De Crăciun, cei mai mulţi dintre oaspeţi preferă meniuri tradiţionale (porc, pui şi vânat), însă pentru Revelion, ele trebuie să aducă şi elemente de noutate, care să fie cât mai apetisante pentru invitaţi.

•    Meniurile pentru petrecerile de sfârşit de an pot fi diferite, în funcţie de modalitatea de servire a mesei (la farfurie, de către ospătar, sau sistem bufet suedez).

•    Tipurile de carne şi legume folosite pentru fiecare preparat nu trebuie să se repete.

•    Pentru că de obicei, meniurile conţin un număr mare de preparate, este indicat să fie evitate grăsimile în exces, iar porţiile să vină în gramaje mai mici decât de obicei, pentru a putea fi savurate cum se cuvine de către oaspeţi.

•    Atenţie specială trebuie acordată şi materiei prime şi modului de gătire; cum sărbătorile sunt un prilej de excese alimentare, preparatele ar trebui să fie uşoare.

•    Pentru a nu intra în criză de timp, pregătiţi din vreme ingredientele (curăţare, spălare, porţionare etc.).

•    În funcţie de meniul ales, cărnurile şi deserturile care necesită coacere se vor pregăti primele - aceeaşi regulă e valabilă şi pentru cele care necesită răcire.

mancarecraciun

•    Pentru pregătirea garniturilor din legume, folosiţi legume proaspete, nu congelate.

•    Pentru ca legumele să îşi păstreze culoarea şi să fie cât mai atrăgătoare pentru oaspeţi, se fierb (în funcţie de textură) timp de câteva minute, apoi se trec prin apă rece şi gheaţă.

•    Ocaziile speciale cer decoruri speciale: nu numai că fac preparatele mai apetisante, dar, folosite cum trebuie, ele ajută şi la punerea în valoare a calităţilor felurilor de mâncare.

•    Pentru decoruri, se pot folosi diverse sosuri, reducţii de oţet balsamic ori ornamente comestibile (floricele, de exemplu), însă trebuie acordată atenţie modului în care completează savoarea preparatului montat în farfurie.

•    Sunt recomandate decoruri simple, care să nu încarce, dar să folosească însă o combinaţie de culori cât mai plăcută.

 

Sursa: horeca.ro


sus

Galerie foto

img_2998
img_2998
img_6064
img_6064
img_3520
img_3520
img_2702
img_2702

Promo

Revista

Revista71

Banner
Banner

Login