AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 125

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Bucătarii români se antrenează pentru Olimpiada de Gastronomie IKA

antrenament

Federaţia Bucătarilor din România organizează în perioada 19-20 iulie primul antrenament al bucătarilor români care vor participa la Olimpiada de Gastronomie IKA 2012 din această toamnă (6-9 octombrie, Erfurt, Germania). Antrenamentul se desfăşoară la Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară - AROMA.

Preşedintele Federaţiei Bucătarilor, Gabriela Berechet a subliniat la conferinţa de presă care a precedat antrenamentul că selecţia bucătarilor care vor reprezenta România la Olimpiadă a avut în vedere realizarea unei combinaţii între experienţă şi tinereţe şi că unul din obiectivele participării României la Olimpiadă este acela de a deschide oportunităţi tinerelor generaţii de bucătari în competiţiile internaţionale.

aroma2

Anul acesta, ANBCT - România împreună cu FBR au hotărât componenţa echipelor naţionale (seniori şi juniori) participante la acest concurs gastronomic, după cum urmează:
Echipa Naţională a Bucătarilor din România este compusă din: Ioan Florescu – căpitan de echipă, Cornelia Ghişoi, Orlando Zaharia, Mihai Neacşu, Samuel Rus, Carmela Dragomir şi Gabriela Berechet – Managerul echipei.
Echipa Naţională de Juniori a României este formată din: Silviu Scornea (teamchef), Dragoş Bercea (bucătar Cabana Vânătorilor Predeal), George Baciu (bucătar Grand Hotel Continental Bucureşti), Iulian Chivu – (bucătar Grand Hotel Continental Bucureşti), Ştefan Raul Mihalycsek (bucătar Restaurantul Palazzo din Oradea) şi Viorica Beşleagă (cofetar SC Delice International SRL, Câmpina, Prahova).
Echipa Regională Bucureşti este formată din: Henrik Sebok – Căpitan de echipă, Daniel Stoenescu, Eugen Grosu, Răzvan Alexandru, Adriana Ibrean.

ika

Peste 1600 de profesionişti, bucătari şi cofetari, din peste 50 de ţări, peste 300 de participanţi individuali şi mai bine de 350 de reprezentanţi media îşi dau întâlnire în luna octombrie la această competiţie. Începând cu anul 1972, România a fost prezentă cu echipa naţională de bucătari, la Olimpiada bucătarilor din Germania. Evenimentul se organizează o dată la 4 ani şi anul acesta a ajuns la ediţia cu numărul 23.
Următorul antrenament al bucătarilor români se va desfăşura la Constanţa, în perioada 21-23 septembrie 2012, cu ocazia concursului internaţional pentru elevi “Trofeul Balada Nej” - "Bucătar european - Gust tradiţional".
Preşedintele Federaţiei Bucătarilor din România, Gabriela Berechet a mai subliniat că participarea bucătarilor la o competiţie gastronomică de asemenea amploare este destul de costisitoare şi că aşteaptă sponsori, care sunt interesaţi să promoveze gastronomia românească şi bucătarii români peste graniţe.

ika5"Vrem să promovăm România şi gastronomia românească peste hotare. Singuri nu putem, avem nevoie de sprijin. Aşa cum oamenii de afaceri sponsorizează fotbaliştii, cred că mai mulţi ar trebui să sponsorizeze şi bucătarii români, care devin ambasadorii României şi ai gastronomiei noastre, peste hotare”.

sus

Galerie foto

angelopo50411_90
angelopo50411_90
angelopo50411_82
angelopo50411_82
japonezi_73
japonezi_73
img_4455
img_4455

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login