AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Olimpiada de Gastronomie, IKA 2012

Federaţia Bucătarilor din România vă invită, în data de 19 iulie începând cu ora 9, la conferinţa de presă care va avea loc la sediul Federaţiei (DN 1, km 19,3, Strada Balanţei 46, Corbeanca, Ilfov) pentru a vă face cunoscută Echipa de Bucătari a României, care ne va reprezenta ţara la una dintre cele mai importante competiţii gastronomice: IKA 2012.
FBR1
Cu ocazia acestei întâlniri se dă startul antrenamentelor şi demonstraţiilor culinare ale bucătarilor Echipei Naţionale şi Echipei Regionale Bucureşti – FBR. Primul antrenament va avea loc la Aroma – Centru de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara, în zilele de 19 si 20 iulie 2012 (www.aromacenter.ro).
Urmatorul antrenament se va desfăsura la Constanta, în perioada 21 – 23 Septembrie 2012, cu ocazia concursului international pentru elevi ”Trofeul Balada Nej” – ”Bucătar European – Gust tradiţional”.

La ediţia cu numărul XXIII a Olimpiadei de Gastronomie, care se va desfăşura în perioada, 6-9 octombrie 2012, la MESSE ERFURT, competiţie care se organizează o data la patru ani în Germania, bucătarii Echipei Naţionale a României şi Echipa Regională Bucureşti – Federaţia Bucătarilor din România, vor reprezenta ţara noastră.

Echipa Naţională a Bucătarilor din România este compusă din:

1. Ioan FLORESCU – Capitan de echipă
2. Cornelia GHIŞOI – Bucătar
3. Orlando Laurentiu ZAHARIA – Bucătar
4. Mihai NEACŞU – Bucătar
5. Samuel RUS – Bucătar
6. Carmela DRAGOMIR – Cofetar
7. Gabriela BERECHET – Preşedinte FBR şi Managerul echipei
FBR4
Peste 1.600 de profesionişti, bucătari şi cofetari, din peste 50 de ţări, peste 300 de participanţi individuali şi mai bine de 350 de reprezentanţi media îşi dau întâlnire la cea mai prestigioasă competiţie culinară, Olimpiada de Gastronomie! Competiţia se va desfăşura într-un spaţiu expoziţional de 46.150 mp.

Despre membrii Echipei României:

Ioan FLORESCU – Capitan de echipă
•    Multiplu campion naţional şi internaţional, a III-a Olimpiadă de Gastronomie la care participă,
•    Bucătar Şef la Hotel Belvedere Braşov
•    Câştigătorul finalei Arena Bucătarilor Selgros, 2011
•    Finalist al competiţiei bucătarilor MetroChef, 2011
•    Câştigător al semifinalei regionale MetroChef Braşov, 2012.

Cornelia GHIŞOI – Bucătar
•    Multiplă campioană naţională şi internaţională, a reprezentat România la prima ediţia a concursului “One World in a Plate”.
•    Bucătar Şef la Aro-Palace Hotel Brasov *****
•    Membră a Echipei Naţionale la alte 2 ediţii ale Olimpiadei şi a echipei naţionale pentru Campionatul Mondial
•    Singura femeie bucătar din România membru al juriului WACS – Categoria de jurizare B.

Orlando Laurenţiu ZAHARIA – Bucătar
•    Câştigătorul ediţiei a II-a a Trofeului Bucătarul de Aur al Bucureştiului, 2010
•    Câştigătorul Regionalei Craiova a competiţiei MetroChef 2012
•    Bucătar Şef.

Mihai NEACŞU – Bucătar
•    Câştigătorul regionalei MetroChef Iaşi, 2012
•    Bucătar Şef la restaurantul David’s din Bacău.

Samuel RUS – Bucătar
•    Bucătar Şef – patron  Restaurantul ”To Chefs” din Oradea
•    Participant la competiţii culinare din ţară.

Carmela DRAGOMIR - Cofetar
•    Membru în lotul olimpic, IKA 2008
•    Medaliată cu Aur şi Argint la Campionatul Mondial, Luxembourg 2010, individual
•    Medaliată cu Bronz la Echipa Regională ASPROGAST-România, Luxembourg 2010
•    Multiplă campioană naţională şi internaţională la competiţiile de profil din Turcia, Cipru, Erfurt, Luxembourg.

Gabriela BERECHET – Team Manager
•    Preşedintele Federaţiei Bucătarilor din România
•    Membru al juriului MetroChef
•    Team managerul echipelor medaliate cu Bronz în Malta, Cipru, Campionatul Mondial din Luxembourg 2010
•    Reprezentantul Woman in WACS pentru Europa-Centrală.

Regulamentul pentru Echipa Naţională:

1.    Clasa R – Restaurantul Naţiunilor


•    Pregătirea unui meniu de 3 servicii pentru 110 persoane, la un cost de maximum 9 euro/meniu (cină)
•    Meniul se pregăteşte în 5 ore şi se serveşte în 2 ore;
•    Căpitanul de echipă asistă toate preparatele.


2.    Clasa Arta Culinară - Bufet rece – categoriile A, B şi C.
FBR3
Echipa Natională de Juniori – IKA 2012


Silviu SCORNEA – TeamChef
Dragoş BERCEA – bucătar ”Cabana Vânătorilor” Predeal
George BACIU – bucatar, Grand Hotel Continental, Bucureşti
Iulian CHIVU – bucatar, Grand Hotel Continental, Bucureşti
Ştefan  Raul MIHALYCSEK – bucătar, Restaurantul Palazzo din Oradea
Viorica BEŞLEAGĂ – cofetar, SC DELICE INTERNATIONAL SRL, Campina, Prahova

Tematica:

1.    Clasa R – Restaurantul Naţiunilor
•    Pregătirea unui meniu de 2 servicii pentru 90 persoane, la un cost de maximum 7 euro/meniu (dejun)
•    Meniul se pregăteşte în 5 ore şi se serveşte în 2 ore;
•    Căpitanul de echipă asistă toate preparatele.

2.    Clasa Arta Culinară - Bufet rece – categoriile A, B şi C.

Echipa Regională Bucureşti – FBR

•    Henrik SEBOK – Căpitan de echipă. Celebritatea profesională a lui Henrik Sebok depăşeşte graniţele competiţionale interne şi internaţionale; Executive Chef Howard Johnson Grand Plaza Bucharest – Restaurant AVALON, Henrik Sebok este medaliat cu Bronz la Campionatul Mondial Luxembourg 2010, clasa individual.
•    Daniel STOENESCU – Bucătar, singurul român la SIRHA, LYON 2011, Executive Chef HoReCa Expert – Restaurant La Fattoria.
•    Eugen GROSU – Bucătar, Bucătarul de aur al Bucureştiului, 2011, restaurant ”Casa Doina – La Sosea”, București
•    Răzvan ALEXANDRU – Bucătar, tânăr şi talentat discipol a lui Ferran Adria, Executive Corporate Chef City Grill
Adriana IBREAN – Cofetarul de la SIRHA LYON 2011, SC DELICE INTERNATIONAL SRL

Obiectivul Echipei României este acela de a deschide oportunităţi tinerelor generaţii de bucătari în competiţiile internaţionale, consolidarea unui grup de traineri ai echipei naţionale pentru seniori şi pentru juniori, câştigarea unei medalii de argint şi promovarea valorilor gastronomiei româneşti.


Pentru detalii: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Persoana de contact:
Gabriela Berechet – preşedinte FBR
0723166478


sus

Galerie foto

img_0675
img_0675
img_2764
img_2764
img_1033
img_1033
japonezi_29
japonezi_29

Promo

Revista

Revista71

Banner
Banner

Login