AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Premiile de Excelenta Vinul.ro

Revista de specialitate Vinul.ro organizează în perioada 25 – 29 octombrie „Premiile de Excelentă Vinul.ro”, concurs de vinuri cu juriu internaţional. Evenimentul va avea loc în Bucuresti la Centrul Aroma (Centrul pentru Excelentă în Tehnologie Alimentara). Prin acest demers, Vinul.Ro încearcă să realizeze o ierarhie cât mai obiectivă a vinurilor românesti si străine disponibile pe piata autohtonă. În ceea ce priveste obiectivele, concursul si-a propus relansarea credibilitătii vinurilor, reconditionarea ideii de valoare destinată consumatorului si informarea obiectivă a acestuia.

Fată de editia din 2009, anul acesta a fost introdusă o nouă categorie de jurizare. Pe lângă cea în care vor fi analizate si punctate vinurile din marele retail, această nouă sectiune este destinată vinurilor non-retail (distribuite doar în hoteluri, restaurante, cafenele, firme de catering etc). Astfel, producătorii, importatorii sau distribuitorii de vinuri vor avea posibilitatea să înscrie în jurizare probe care nu există în marile magazine.

 

Din fiecare probă, producatorii vor trimite câte două exemplare, care trebuie să ajungă în posesia organizatorilor până la data de 15 octombrie 2010. Taxa de participare pentru sectiunea non-retail este de 35 euro / proba + TVA.

Degustările se vor realiza în orb, garantându-se un anonimat total al probelor. Sesiunile de degustare se vor desfăsura pe parcursul a trei zile. Comisiile de jurizare vor fi compuse în majoritate din jurnalisti străini specializati în domeniul vinului, de la publicatii cu traditie, reputatie si notorietate. Acestora li se vor alătura si specialisti si jurnalisti români. Au confirmat deja interesul de a face parte din juriu personalităti internationale ale lumii vinului precum: Yves Paquier (Elvetia), Liliane Turmes (Luxemburg), Wilfried Moselt (Germania), Marc Dworkin (Franta), Roberto Gatti (Italia), Antonio Maria Casado Tome (Spania), Julia Kostadinova (Bulgaria) si Gergely Barsi Szabo (Ungaria). Sefii de comisii vor fi alesi din rândul jurnalistilor străini. Prin organizarea acestui concurs, Vinul.ro va încerca să promoveze un standard de calitate a vinurilor de pe piată, cu certificare independentă si impartială.

În urma centralizării rezultatelor, va fi organizată o gală în care vor fi anuntati câstigătorii. Comunicarea lor va avea loc după finalizarea festivitătilor, prin intermediul Vinul.Ro, al publicatiilor partenere si prin intermediul celorlalte mijloace de informare publică. Rezultatele vor fi comunicate si în media de specialitate internatională.

sus

Galerie foto

unox_36
unox_36
img_1447
img_1447
img_1766
img_1766
angelopo50411_70
angelopo50411_70

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login