AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Premieră: S-a deschis primul Centru de studii despre Bere din România

centrubere

În data de 7 martie a fost inaugurat “Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie”, singura instituţie din România specializată în cercetarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman.

Proiectul, o iniţiativă ce aparţine unor reprezentanţi ai mediilor universitare, medicale şi de cercetare de la noi din ţară, are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunităţii medicale şi a publicului larg.


În strânsă legătură cu obiectivul propus, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie cercetareva acorda anual două burse de cercetare. Bursele vor putea fi accesate de către studenţi în ani terminali, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi.


“La demararea acestui proiect au contribuit în primul rând câţiva factori care ţin de perspectivele diverse pe care noi, cei trei membri fondatori, le avem: de la calitatea de profesionişti în domeniul medical, universitar sau al cercetării, la cea de simpli consumatori. Astfel, eram deja familiarizaţi cu nevoia de informare permanentă în rândul comunităţii medicale şi a publicului larg, în special în ceea ce priveşte efectele componentelor dietei zilnice asupra organismului uman. În acelaşi timp, eram la curent cu nevoia de finanţare în domeniul cercetării de la noi din ţară. Mai departe, identificarea exactă a obiectului de studiu a avut la bază o atentă analiză a tipurilor de alimente şi băuturi preferate de români care, prin frecvenţa consumului, au efecte asupra organismului. Astfel, prezentă în alimentaţia omului de mii de ani, extrem de populară şi iubită, berea se află aproape zilnic pe mesele multor români. Puţin supusă studiului ştiinţific la noi în ţară, suntem convinşi că va constitui un obiect de studiu extrem de ofertant pentru cercetătorii români.” spune Dr. Corina - Aurelia Zugravu, Preşedinte şi membru fondator al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

bere1

Membrii fondatori ai Centrului de studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie sunt: Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar General, şi Dr. Mihaela Begea, Doctor în Știinţe Inginereşti.
Începând cu acest an, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie va pune la dispoziţia celor care vor întruni condiţiile de eligibilitate două burse de cercetare având ca obiect de studiu berea.


“Vom încerca să funcţionăm ca o dublă interfaţă. În primul rând vom aduce laolaltă pe cei interesaţi să finanţeze studii despre efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman şi pe cei care au competenţele de cercetare necesare să dezvolte astfel de studii. Pe de altă parte vom disemina rezultatele obţinute, creând astfel liantul între cei care vor efectua studiile, comunităţile medicale şi publicul larg. Aşa cum am anticipat în momentul în care am gândit acest proiect, am reuşit deja să trezim interesul reprezentanţilor industriei producătoare de bere în legătură cu demersul nostru. Astfel, în ceea ce priveşte sursele de finanţare, mă bucur să pot anunţa faptul Asociaţia Berarii României a decis deja să ne acorde sprijinul, asigurând finanţarea pentru prima serie de burse, urmând ca la finalul lunii martie să anunţăm valoarea exactă a acestora, timingul de depunere a aplicaţiilor şi condiţiile de eligibilitate.” a declarat Dr. Alin Popescu, Secretar General Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.


Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie din România a fost creat având drept model centrul de informare Cerveza y Salud din Spania, instituţie cu tradiţie de peste un deceniu. “Ne bucură iniţiativa înfiinţării şi în România a unui centru de studii care şi-a propus să investigheze efectele consumului moderat de bere asupra organismului, întrucât suntem convinşi că va reuşi să completeze cu succes activitatea pe care Cerveza y Salud o desfăşoară în Spania. Doresc să îi asigur pe colegii români de întreg sprijinul nostru în derularea activităţii de cercetare şi sunt sigur că vom avea schimburi de experienţă extrem de utile”, a declarat Prof. Ramon Estruch, Senior Consultant al Departamentului de Medicină Internă a Spitalului din Barcelona, profesor la Facultatea de Medicină din Barcelona şi membru al Cerveza Y Salud.

 

Sursa: horeca.ro


sus

Galerie foto

img_3713
img_3713
img_3783
img_3783
img_0912
img_0912
img_0242
img_0242

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login