AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

King of plate - Duelul bucătarilor

Waiters0Waiters împreună cu restaurantul Ginger vor organiza în data de 16 ianuarie 2012 duelul gastronomic “King of plate” al cărui protegonişti vor fi Chef David Contant şi Chef Răzvan Alexandru.

chef_2

Fiecare dintre concurenţi va primi câte patru ingrediente de bază pe care le vor folosi în realizarea preparatelor din farfurie, restul ingredientelor fiind trase la sorţi. Prin acest duel gastronomic organizatorii încearcă să impulsioneze creativitatea şi să încurajeze bucătarii din România să participe la astfel de dueluri. Juriul va fi format din 6 persoane, decise tot de sorţi, cunoscătoare şi consumatoare de... bun gust. Din juriu vor face parte şi doi bucătari, Martin White şi... Bucătarul de Aur al Bucureştiului ediţia 2011, Eugen Grosu.

 


ginger1

 

Vor fi puse la dispoziţia concurenţilor 4 ingrediente de bază denumite „Regele din farfurie”, pe care concurenţii trebuie să le utilizeze în crearea unui meniu în 3 exemplare, adică 3 farfurii identice (sau aproape identice) cu acelaşi preparat. În concluzie, fiecare concurent va realiza 4 feluri principale înmulţit cu 3 farfurii, egal 12 farfurii. Este de ajuns un singur ingredient într-un preparat. Cele trei farfurii cu fiecare preparat din cele patru vor primi un număr care va corespunde numelui concurentului. Concurentul lipeşte pe spatele cel or 3 farfurii cifra respectivă şi o trimite printr-un ospătar la juriu, iar singura persoană care va şti cifra de pe farfurie va fi concurentul. Menţionăm că nu va exista comunicare între bucătărie şi spaţiul de jurizare. Concursul va începe la ora 12, iar jurizarea după ora 15. Fiecare concurent are voie să îşi aducă propriile ustensile.


chefs-knife-lRestul juriului până la 6 persoane va fi tras la sorţi în ziua concursului dintr-un număr de mai multe persoane înscrise să jurizeze, în prezenţa tuturor participanţilor şi organizatorilor. Cei care nu vor intra în juriu sunt bineveniţi să asiste, fără a comenta sau influenţa verdictele. Fiecare membru al juriului va acorda pentru fiecare preparat o notă de la 1 la 10, aceasta putând fi şi cu zecimale (de exemplu 9,35). Notele vor fi trecute pe un buletin unde este înscris numele persoanei care jurizează şi cifre de la 1 la 8 reprezentând numărul de preparate (câte 4 de fiecare concurent).
Persoanele interesate să participe la tragerea la sorţi pentru formarea juriului trebuie să-şi anunţe disponibilitatea până vineri 13 ianuarie 2012 pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Sursa: horeca.ro

sus

Galerie foto

angelopo50411
angelopo50411
angelopo50411_64
angelopo50411_64
img_5935
img_5935
unox_64
unox_64

Promo

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login