AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

12 restaurante bucureştene au primit premiul „Ospitalità Italiana”

ospitalitaCamera de Comerţ Italiană pentru România a premiat 12 restaurante italiene din Bucureşti cu plachete din alamă ce reprezintă certificarea mărcii “Ospitalità Italiana - Ristoranti Italiani nel Mondo”, o iniţiativă care se adresează tuturor restaurantelor italiene din străinătate ce asigură respectarea standardelor de calitate a ospitalităţii italiene.

optEvenimentul a avut loc pe 14 iunie la Cercul Militar Naţional din Capitală, la care au participat şi preşedintele Camerei de Comerţ Italiene pentru România, Guglielmo Frinzi, şi vicepreşedintele Roberto Scagnoli.
Restaurantele din Bucureşti care au primit premiul “Ospitalità Italiana” sunt: Caffè Città, Cantina Verde, Da Giulio, Il Giardino Segreto, Horoscop, La Fattoria, La Gondola, Modigliani, Monna Lisa, Osteria Gioia by Patrizia, Zafferano şi Unico Vero.
aniversare2Prezente la înmânarea plachetelor, reprezentanţii restaurantelor au adus câte un platou care, din punctul de vedere cromatic sau simbolic, avea legătură cu aniversarea celor 150 de ani de la unirea Italiei. Acestea „au dat dovadă de toată disponibilitatea lor şi au colaborat pentru reuşita iniţiativei, demonstrând din plin adevărata esenţă a premiului Ospitalità Italiana, acea autenticitate ce nu cunoaşte limite şi care cu cât este mai departe de Italia, cu atât este mai evidentă", potrivit unui comunicat de presă.
"Ospitalità Italiana, Ristoranti Italiani nel Mondo" este o iniţiativă realizată de Unioncamere, Uniunea Camerelor de Comerţ, industrie, artizanat şi agricultură din Italia şi sprijinită de un comitet interministerial special al Guvernului Italian.
oameniAcest proiect implică toate Camerele de Comerţ Italiene în Străinătate, răspândite în 45 de ţări diferite, care au obligaţia de a difuza iniţiativa pe propriul teritoriu.
Procesul de obţinere a mărcii „Ospitalità Italiana” constă într-o procedură foarte riguroasă care începe prin depunerea candidaturii fiecărui restaurant în parte la Camera de Comerţ, care va evalua, printr-o vizită făcută la locaţie de personalul Camerei, calitatea serviciilor furnizate. Un Comitet de Evaluare va atribui, după verificarea conformităţii, certificarea "Ospitalità Italiana, Ristoranti Italiani nel Mondo”.

Sursa: Adevărul Italia

sus

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login