AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(2 voturi)

40 de restaurante din România în ghidul “À la carte”

logoghidPrimul ghid gastronomic din România, “À la carte” a fost lansat pe 9 iunie, la hotelul Novotel din Capitală şi se încrie într-o politică de recunoaştere a profesiilor legate de gastronomie şi de transmitere a tehnicilor culinare. Fondatorii ghidului...

Primul ghid gastronomic din România, “À la carte” a fost lansat pe 9 iunie, la hotelul Novotel din Capitală şi se încrie într-o politică de recunoaştere a profesiilor legate de gastronomie şi de transmitere a tehnicilor culinare. Fondatorii ghidului sunt doi francezi renumiţi în industria ospitalităţii, Nicolas Andrieu şi Didier Ousset, care venind deseori în România şi căutând informaţii despre restaurantele existente s-au lovit de acelaşi răspuns: “Nu ştim ce să vă recomandăm”.
copertaPrimul volum al ghidului gastronomic din România are în vedere principalele oraşe din ţara noastră: Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Sibiu. 31 de restaurante din Bucureşti, 3 din Timişoara, 3 din Braşov şi 3 restaurante din Sibiu, au fost selectate, clasate şi comentate de experţii care au realizat ghidul. Criteriile au fost extrem de exigente şi se referă la calitatea mâncării, raportul calitate - preţ, calitatea servirii şi decorul/ambianţa restaurantului.


Comisia care a evaluat nu mai puţin de 1000 de restaurante din România a fost formată din bucătari şi directori de restaurante celebre, în special din Franţa, dar şi din România. Ghidul a fost realizat în colaborare cu o serie de asociaţii de profil din Franţa, printre care se numără şi una din comisiile de evaluatori din renumita “Campagnie du Tour de France des Toques Gourmandes”.


Intenţionând să devină primul ghid ambasador al României în universul artei de a trăi, asociind bucătăria, vinul şi bucatele alese, Ghidul Gastronomic Român pune în valoare cele mai bune produse, mâncăruri, reţete şi restaurante. Astfel, turiştii străini care vizitează România dar şi românii vor putea descoperi cu uşurinţă spiritul şi cultura gastronomică locală şi vor putea alege un “preferat” printre restaurantele româneşti. Ghidul propune şi reţete ale bucătarilor citaţi în paginile sale.
Cele mai apreciate restaurante de comisia de evaluare, din cele selectate, sunt: restaurantul Bistro Epoque din Bucureşti, Cantine de Nicolai, Benihana, restaurantul Belvedere din Braşov, restaurantul Ici et La, Osho, Osteria Gioia şi restaurantul Casa cu Flori din Timişoara.


Cele 40 de restaurante selectate, evaluate şi comentate în ghidul A la carte sunt:
Din Bucureşti au fost selectate 31 de restaurante: Aqua, Aquarium, Barbizon, Barka Saffron, Benihana, Bistro Epoque, Bonne Bouche, Cantine de Nicolai, Caru cu Bere, Casa di David, Casa Doina, Chez Marie, Coin Vert, Cucina, Da Giulio, Exile, Gallo Nero, Golden Falcon, Heritaje, Ici et La, La Mandragora, Loft Lounge, Market 8, Mesogios, Mju, Nan Jing, Noblesse, Osho, Osteria Gioia, Prime şi Uptown.


Din Timişoara au fost selectate restaurantele Aquarium, Casa cu Flori şi Casa del Sole, din Braşov restaurantele Belvedere, Casa Hirscher şi Keller Steak House, iar din Sibiu au fost alese restaurantele Crama Sibiul Vechi, La Turn şi Fusion.


Ghidul “À la carte” va fi disponibil începând cu săptămâna viitoare în reţeaua de librării Cărtureşti dar acesta va fi distribuit şi în hoteluri renumite şi aeroporturi din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Cluj şi Sibiu.

Sursa: Horeca.ro

sus

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login