AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(0 voturi)

Modernist Cuisine, o nouă carte de bucate în 5 volume

modernist_cuisineRecent a fost lansat gastro-tomul, Modernist Cuisine, care prezintă tehnici de gătit inovatoare, de ultimă oră, a reţetelor unor chefi celebri precum Heston Blumenthal şi Ferran Adria.

5_SV_Steps_LobsterCreate de fostul director de tehnologie al Microsoft, Nathan Myhrvold, cele cinci volume ale Modernist Cuisine, însumând 2.438 de pagini sunt rezultatul a trei ani şi jumătate de documentare şi vor reprezenta lectura esenţială pentru mulţi chefi din industria ospitalităţii. Imaginile realiste, în număr de câteva mii, din aceste volume arată faptul că ştiinţa şi tehnologia conlucrează în gătirea preparatelor.

Volume-modernist-cusinePrimele trei volume, “Istorie şi Fundamente”, “Tehnici şi Echipament”, “Animale şi Plante” dezbat principiile gătitului şi contextul apariţiei cărţii de bucate, în care se găsesc informaţii despre microbiologie, importanţa mâncării sănătoase, fizică şi metode de gătit tradiţionale, totul de la afumare la gătitul în wok, cu reţete care ilustrează tehnicile esenţiale folosite. Volumul patru “Ingrediente şi metode de preparare” prezintă informaţii privind creaţiile culinare care au fost asociate cu modernist cuisine şi avangardismul gastronomic: geluri, întăritori, emulsii şi spume. Volulmul cinci are ca scop “desmembrarea” reţetelor astfel încât cititorul să înţeleagă nu numai ingredientele şi metoda de gătit, ci şi de ce, iar aşezarea şi aspectul preparatelor pe farfurie este altfel.

Wok_Cutaway“Lumea a dezvoltat multe tehnici culinare foarte interesante în ultimii 20 de ani, şi în particular în ultimii 10 ani”, a spus Myhrvold. “Dar aceste tehnici nu sunt accesibile majorităţii oamenilor. Trebuie să lucrezi la restaurantul Fat Duck vreo câţiva ani sau la el Bulli şi abia dacă înveţi jumătate din ele”.


Pentru detalii vizitaţi site-ul: http://modernistcuisine.com/

Sursa: horeca.ro


sus

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login