AROMA - CENTRU DE EXCELENTA - Gastronomie si Tehnologie Alimentara - Cursuri de calificare gratuite

Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

logo ABR

revista horeca

bilancia2

Acordă o notă articolului
(1 Vot)

Raport: Bucătarii, în topul celor mai dificil de acoperit poziții din România

bucatari

ManpowerGroup Romania a anunţat la începutul lunii iulie rezultatele celui de-al şaselea Studiu privind Deficitul de Talente. 54% dintre angajatorii din România întâmpină dificultăţi în a găsi personal cu abilităţile potrivite. Bucătarii ocupă locul 10 în topul celor mai dificil de acoperit poziții din România, în timp ce posturile vacante pentru Ingineri şi Muncitori calificaţi sunt cele mai dificil de acoperit pentru al şaselea an consecutiv.

 “Faptul că mai mult de 1 din 2 angajatori au dificultăţi în a ocupa poziţiile vacante poate părea surprinzător având în vedere că rata şomajului este de 7.3%.  posturibucatari

În ciuda numărului crescând de concedieri şi a numărului mare de şomeri, există o criză acută de talente şi o nepotrivire privind competențele în România, iar acestea se încadrează într-un fenomen global”, a declarat Valentin Petrof Country Manager al ManpowerGroup Romania.

“Rata natalităţii scade iar populaţia îmbătrâneşte. Aceasta înseamnă că există surse din ce în ce mai limitate de talente aflate într-un interval de vârstă optim pentru muncă. Lipsa candidaţilor care să posede competenţele potrivite va continua să frâneze performanţele afacerilor”, conform declaraţiei D-lui Petrof.

meseriicautate

La nivel global, 35% din peste 38.000 de angajatori participanţi la sondaj raportează că au probleme în a ocupa locurile de muncă vacante datorită lipsei de talente disponibile. În România, angajatorii raportează un deficit de talente de 54%, în creştere cu 9 puncte procentuale comparativ cu 2012, situându-se cu 19 puncte procentuale peste media globală şi respectiv 28 puncte procentuale peste media regională EMEA.

ManpowerGroup a lansat totodată o nouă lucrare informativă, Conştientizarea Deficitului de Talente: Acțiuni de urmat pentru construirea unei forțe de muncă durabile, care analizează mai multe strategii pe care liderii de resurse umane le pot folosi pentru a alimenta competitivitatea organizației lor în anii ce urmează. Acestea includ identificarea și atragerea de talente neexploatate anterior, crearea unei culturi de dezvoltare a talentelor, punerea în aplicare a conceptului de „Potenţial Antrenabil” pentru construirea unor talente compatibile cu nevoile afacerii, precum și îmbunătățirea colaborării cu instituțiile de învățământ pentru a se asigura că absolvenții sunt pregătiţi să facă parte din lumea muncii.

“După ani întregi de discuţii despre deficitul de talente, studiul ne arată că angajatorii abia acum privesc cu atenție asupra efectelor pe care împuținarea talentelor le are asupra afacerilor”, spune Valentin Petrof Country Manager al ManpowerGroup România. “Liderii companiilor au acceptat faptul că deficitul de talente este o provocare pe termen lung şi sunt pregătiţi să găsească soluţii, dar au încă nevoie de îndrumare”, spune acesta.

 

sursa: horeca.ro

sus

Revista

Revista87

Banner
Banner

Login