Italia este al 6-lea furnizor de produse agroalimentare pentru România, după Ungaria, Germania, Bulgaria, Polonia și Olanda, de la care aceasta achiziționează cu precădere carne, produse de morărit, brânzeturi, zahăr, uleiuri și grăsimi (conform datelor înregistrate în primele 9 luni ale anului trecut).
Suedezul Tommy Myllymäki a câștigat competiția Bocuse d’Or Europe 2014, care a avut loc în perioada 7-8 mai în Suedia.
În inima capitalei suedeze, Tommy Myllymäki, a făcut diferența printre alți 19 participanți, după 5 ore și jumătate de o uluitoare competiție. El a câștigat în fața unui public de susținători printre care s-a aflat și Principele Carl Philip al Suediei. Suedezul s-a remarcat printr-o incredibilă măiestrie în prepararea produselor impuse în concurs, se arată într-un comunicat.
Restaurantul Noma din Copenhaga a fost votat pentru a patra oară “Cel mai bun restaurant din lume”, surclasând restaurantul spaniol El Celler de Can Roca, care s-a situat anul trecut pe locul 1 în topul celor mai bune restaurante din întreaga lume. Restaurantul Noma a câștigat anterior de 3 ori consecutiv acest titlu, în anii 2010, 2011 și 2012.
Românii și-au rafinat gusturile și preferințele gastronomice, felurile de mâncare exotice, preponderent orientale, fiind tot mai comandate. Potrivit foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, bucătăria chinezească, libaneză și turcească înregistrează cele mai multe comenzi în București, Cluj și Timișoara, zonele acoperite de platformă.
Pe 27 mai a.c. a avut loc primul Masterclass de Vinuri Grecești, organizat de către Greka Terra, principalul importator de vinuri grecești de top și alte delicatese grecești în România și domnul Avram Laurențiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România. Evenimentul a avut loc Tasting Room By Ethic Wine (Floreasca, București).
Organizația Somelierilor din România 2011 a anunțat în cadrul unui comunicat de presă ca începând cu luna martie se va afilia la Federația Somelierilor din România.
Bucătari din 36 de țări din diferite colțuri ale lumii au participat în perioada 13-16 martie a.c. la primul Congres Internațional al Tradițiilor Culinare, care a transformat Bucureștiul pentru 4 zile în capitala gastronomiei mondiale.
Deși numărul restaurantelor care oferă opțiuni sănătoase în meniuri a crescut precum și a celor care oferă clienților informații referitoare la calorii sau alte informații nutriționale, la sfârșitul zilei, consumatorii percep masa în oraș ca pe un răsfăț, ca pe o desfătare, relevă un studiu recent efectuat de compania americană NPD Group.